Цените на колите втора употреба в САЩ скочиха до небесата

...
Цените на колите втора употреба в САЩ скочиха до небесата
Коментари Харесай

В САЩ плащат средно с по $10 000 повече от нормалното за използвани коли

Цените на колите втора ръка в Съединени американски щати скочиха до небесата през последните две години, откакто промишлеността беше обърната с главата надолу поради проблемите с веригите на доставки и понижените стокови ресурси на нови коли.

Колко тъкмо повече обаче заплащат потребителите?

Средно с 10 046 $ повече, или 43%, в сравнение с в случай че се прилагаха общоприетите упования за обезценка, съгласно показателя “Завръщане към нормалното” на приложението CoPilot към 30 юни.

Средната цена на употребяваните коли е 33 341 $, което е с 0.5% повече от май и единствено със 172 $ под пика, доближат през март, сочи изследването на CoPilot. Ако важаха прогнозите за обезценка, междинната цена щеше да е 23 295 $, съгласно показателя на CoPilot.

“Въпреки признаците за забавящия се стопански напредък, повишаващите се лихви и високите цени на горивата, пазарът на използвани коли резервира позиции,” споделя Пат Рауън, създател и основен изпълнителен шеф на CoPilot.

Покупките от страна на потребителите резервират високи равнища, което най-малко частично се дължи на пренесеното търсене от пазара на нови коли. Проблемите с веригите на доставки, най-много с продължаващия дефицит на чипове, понижиха наличните нови коли за продажба при автодилърите.

Сумата, която потребителите заплащат над естественото, също по този начин зависи от годината на произвеждане на автомобила. Почти новите коли (от 1 до 3 години) са със междинна оповестена цена от 42 314 $, което е с 13 145 повече (45%), в сравнение с плануваната естествена сума от 29 169 $, съгласно показателя на CoPilot.

От друга страна, колите на възраст 8 - 13 години са със междинна цена от 18 038 $, или 5 416 $ (43%) повече от плануваните преди този момент 12 622 $. Тази категория е единственият възрастов сегмент, в който междинната цена се движи надолу от няколко месеца.

“И въпреки някои сегменти да демонстрират първични признаци на намаляване на цените, пазарът на употребявани коли към момента има да измине дълъг път до завръщане към естественото състояние,” споделя Райън.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР