Цените на жилищата в Китай паднаха за девети пореден месец,

...
Цените на жилищата в Китай паднаха за девети пореден месец,
Коментари Харесай

Тук цените на имотите падат за девети пореден месец

Цените на жилищата в Китай паднаха за девети следващ месец, сигнализирайки, че търсенето остава едва макар увеличената държавна поддръжка за пазара на парцели.

Цените на новите жилища в 70-те най-големи града в страната, като се изключи субсидираните от държавното управление жилища, са паднали с 0,17% през май 2022 година от спад от 0,3% през април, демонстрират данни на Националното статистическо бюро.

Цифрите демонстрират, че секторът на недвижимите парцели в Китай е надалеч от възобновяване на фона на задълбочаваща се рецесия в работните места и слаб стопански напредък. Тази година китайските семейства започнаха да икономисват пари в брой - знак, че хората се приготвят за сложни времена, макар че в някои градове бяха отстранени рестриктивните мерки против ковид.

Китайските управляващи ускориха напъните си да забавят темповете на растеж на имотния пазар, което тежи на втората по величина стопанска система в света от близо година. Те включват апели към банките да дават повече заеми, по-ниски разноски за ипотека и отчасти облекчение на разпоредбите за благосъстоятелност на жилища.

Уенжоу - източен китайски град с близо 10 милиона поданици, който запада от четири месеца, разреши на купувачите на жилище за първи път да заплащат рента по ипотека единствено за първите 3 години. „ Все още не е ясно дали смекчаващите ограничения ще имат резултат. Повечето бизнесмени в никакъв случай не са виждали цялостно възобновяване на продажбите “, пишат откривателите на China Real Estate Information Corp.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР