Четирима хирурзи от Хърватия са на двудневен курс на обучение

...
Четирима хирурзи от Хърватия са на двудневен курс на обучение
Коментари Харесай

Лекари от Хърватия се учат от наши хирурзи във ВМА

Четирима хирурзи от Хърватия са на двудневен курс на образование във Военномедицинска академия (ВМА), похвалиха се от лечебното заведение.

Постиженията на школата по хирургия на ВМА от дълго време са известни и отвън рамките на България. През 2018 година в Академията бе построен уникален в района Международен референтен център за Югоизточна Европа, в който лекари имат опцията да усвоят всички новаторски техники, преминавайки курсове във водещите хирургични клиники на ВМА.

В рамките на образованието, което се реализира със съдействието на компания „ Джонсън и Джонсън България ”, хърватските хирурзи имаt опцията да участват и следят най-голям клас процедури, осъществявани в три операционни
зали.

Те получиха скъп опит от проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия, както и от двама от най-изявените му възпитаници – доцент Васил Михайлов, част от екипа на същата клиника, и проф. Ивелин Такоров, началник на Първа клиника по коремна хирургия.

Гостите останаха мощно впечатлени, както от високата техника на нашите хирурзи, по този начин и от базата и професионалната атмосфера на екипите. Това е следващата група задгранични експерти, които черпят от опита на школата ВМА. През месец юни следва образованието на още една група хирурзи от
Хърватия, а наесен – и на медици от Словения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР