Цените на имотите в района на езерото Балатон отчитат значителен

...
Цените на имотите в района на езерото Балатон отчитат значителен
Коментари Харесай

За две години поскъпване до 50%

Цените на парцелите в региона на езерото Балатон регистрират забележителен растеж през последните две години. Ако през 2018-а цената на квадратен метър се движеше в необятния диапазон сред 420 и 840 EUR, то през днешния ден тя е от 840 до 1400 EUR. За съпоставяне, междинната цена на квадратен метър жилищна повърхност в Хърватия, като се изключи Загреб, през предходната година е била 1500 EUR/кв.м. В същото време брокери чакат намаляване на търсенето, което ще докара до растеж на цените.

През август на настоящата година междинната цена на жилищата по южния бряг на езерото Балатон е била 140 300 EUR, а на северния – 168 400 EUR.

„ Ако разгледаме предложенията в Хърватия, ще забележим, че за въпросната сума жилища с фактически добра локация са ситуирани наоколо до морето. По време на пандемията, която докара до икономическа несигурност, този пазар има най-висока ликвидност. “, споделя Ласло Балог, старши икономист на Ingatlan.com. За последните 2 години цените на парцелите край езерото Балатон са се нараснали приблизително с 35% по южния бряг с до 50% - по северния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР