В 100 грама сварен боб мунг се съдържат безпрецедентните 7,02

...
В 100 грама сварен боб мунг се съдържат безпрецедентните 7,02
Коментари Харесай

Боб мунг за здраво и красиво тяло на плажа

В 100 грама сварен фасул мунг се съдържат невижданите 7,02 гр. протеин, 19,15 гр. въглехидрати, в това число 2 гр. захари, 7,60 гр. диетични фибри.

Бобовите култури са отлична храна, в случай че в този момент, при започване на лятото, обмисляте по какъв начин да покажете по-красиво тяло на плажа.

Чията, детелината, граха, боба, лещата, нахута, рожкова, соята и фъстъците са съществени за трапезата ни през всеки сезон, както и са обичайни за съвсем всяка кухня в света, само че измежду тях несъмнено се откроява бобът Мунг – суперхрана, типична за източните страни.

Името му произлиза от думата “mudga ”, която от санскрит се превежда като “разпръснати лъчи ” – тъй като и цивилизациите от времето на 3500 година – 600 година прочие Хр. са считали, че всяко зрънце е скъпо поради изгодите му.

Боб Мунг е обработен още преди 3500 година, и е един от най-хубавите източници на растителен протеин.

 Добави изложение

Този тип фасул има леко блудкав усет, елементарно се сварява, и е извънредно кондензиран с хранителни и лечебни свойства. Консумацията му може да понижи риска от развиване на хронични болести на сърдечно-съдовата система, да понижи холестерола и кръвното налягане, а също по този начин има и противовъзпалителни свойства, има мощен антиоксидантен резултат, противогъбична и антимикробна интензивност (особено против бактерията Helicobacter pylori, която провокира стомашни язви и гастрити).
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР