Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния съобщи, че

...
Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния съобщи, че
Коментари Харесай

За два месеца: 88 души са осъдени окончателно за корупция в Румъния

Националната дирекция за битка с корупцията в Румъния заяви, че през март и април по каузи за корупция са били наказани дефинитивно 88 души, съобщи организация Аджерпрес.

През месеците март и април по делата за корупция, заведени от Националната дирекция за битка с корупцията, са били наказани 88 обвинени посредством 58 дефинитивни правосъдни решения за закононарушенията взимане и предоставяне на рушвет, търговия с въздействие, корист със служебно състояние, корист с европейски фондове, се показва в изказване на антикорупционната прокуратура, изпратено до Аджерпрес.

Наложените от съда санкции варират от четири години и девет месеца затвор до осем месеца с отсрочване на осъществяването на присъдата, предава Българска телеграфна агенция.

Сред наказаните лица са заместник-ректор на университет в Букурещ, шеф на национална компания, двама шефове на публични институции, четирима служители на реда, правосъден реализатор, двама кметове на общини и осем държавни чиновници, оповестяват от антикорупционната прокуратура.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР