Цената на златото прескочи 1900 долара за тройунция за първи

...
Цената на златото прескочи 1900 долара за тройунция за първи
Коментари Харесай

Цената на златото достигна максимум от юни миналата година

Цената на златото прескочи 1900 $ за тройунция за първи път от юни 2021 година, сочат данните от търговията.

Котировката на скъпия метал в комерсиалната сесия на борсата Comex (от CME Group) доближи максимума си на фона на геополитическото напрежение и високите темпове на растежа на инфлацията в Съединени американски щати.

" Върху растежа на цената на златото въздействат геополитическото напрежение към Украйна и високия ритъм на повишение на инфлацията в Съединени американски щати “, разяснява старшият анализатор в " Атона " Андрей Лобазов. „ Но по-нататък растежът на цената на този метал ще бъде възпрепятствано от предстоящото нарастване на лихвените проценти от Федералната аварийна система на Съединени американски щати за битка с инфлацията. В резултат на това активите  с закрепена рентабилност би трябвало да стане по-привлекателна за инвесторите, а доларът - " да се укрепи ". И едното, и другото нормално се отразяват отрицателно на цената на златото ".

" Ако приказваме за по-дълъг небосвод от време, поглеждайки към 2023 година, то не може да не обърнем внимание на растящата себестойност при производството на златото поради световната инфлация - това може да окаже поддръжка на цената на този метал ", отбелязва специалистът.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР