Цената на биткойн се понижи рязко, заедно с американските акции,

...
Цената на биткойн се понижи рязко, заедно с американските акции,
Коментари Харесай

Криптовалутите отговориха със спад на посланието на Фед

Цената на биткойн се намали внезапно, дружно с американските акции, след новината, че Федералният запас забавя темпа на стягане на паричната си политика, като подвига лихвените равнища с половин процентен пункт, само че ще продължи с антиинфлационните ограничения и през идната година.

Това известие е сигнал за вложителите, че Фед няма да се откаже от нападателната си политика и през  2023 година, написа Decrypt.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация – биткойн, мигновено реагира на известието и записа спад от 2.3% до $17 940, по данни на CoinGecko. Няколко часа по-рано криптопарите надвишиха за първи път $18 000, откогато криптоборса FTX на Сам Банкман-Фрайд се срина на 8 ноември. Биткойнът изтри тези облаги, само че към момента е нагоре с над 3% през последната седмица.

По-голямата част от крипто пазара реагира на алено след известието - тъкмо като американските акции. Ethereum се търгуваше за $1301 и регистрира спад от 2,5%, а Dogecoin загуби 3,5% от цената си.

 

Дигиталните активи следват от близко американските акции, защото се смятат за „ рискови “ – активи като софтуерни акции или биткойни са с по-нестабилни цени спрямо по-малко рискови активи, като американски държавни облигации или долари.

След известието Dow Jones Industrial Average падна с 0.3% или със 109 пункта, а S&P 500 - с 0,5 на 100.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР