Цената на алуминия скочи с рекордните 8,5% на Лондонската борса

...
Цената на алуминия скочи с рекордните 8,5% на Лондонската борса
Коментари Харесай

Цената на най-широко използвания неблагороден метал скочи с рекордни темпове за ден

Цената на алуминия скочи с рекордните 8,5% на Лондонската борса за метали, откакто Bloomberg заяви, че борсата възнамерява да разиска евентуална възбрана на нови съветски доставки на метали. Цената на най-широко потребления непочтен метал скочиха до 2 305 $ за звук - най-голямото нарастване в рамките дневно в историята. Никелът нарастна с 5%, а цинкът с над от 4%, намалявайки острите загуби за индустриалните метали до момента този месец, провокирани от страховете на пазара, че идна криза ще срине търсенето.

Според източници на Bloomberg " LME възнамерява да стартира полемики за това дали и при какви условия би трябвало да блокира доставките на съветски метал в мрежата от хранилища ", написа Oilprice.

Причината за скок в цените е, че всяко деяние на LME за блокиране на съветските доставки може да има обилни последствия за международните пазари на метали, откакто страната е главен производител на алуминий, никел и мед.

Страховете, че глобите могат да попречат на съветския експорт на никел, към този момент доведоха до рецесия на LME през март.

Макар че стартирането на полемики не значи, че LME е взела някакви решения за това какво ще прави, този ход бележи смяна в метода. По-рано борсата съобщи, че не възнамерява да подхваща никакви дейности отвън обсега на глобите, които съвсем не засягат огромни съветски производители на метали като Rusal и Norilsk Nickel.

" Перфектната стихия " дебне пазара на алуминий

Затварянето на топилни фабрики в Китай и Европа се отразява на търсенето

" LME продължава да подхваща нужните дейности, с цел да подсигурява стабилността на пазара в отговор на глобите ", се споделя в изказване на борсата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР