След преизбирането на президента Владимир Путин през март Кремъл отвори

...
След преизбирането на президента Владимир Путин през март Кремъл отвори
Коментари Харесай

Фискалните кранчета са отворени в Русия: За 3 месеца дупката в бюджета достигна 16 миларда долара

След преизбирането на президента Владимир Путин през март Кремъл отвори фискалните кранчета, което докара до повторен бездънен недостиг в бюджета, макар увеличените доходи от нефт.

Недостигът възлиза на 1,5 трилиона рубли (16 милиарда долара) от началото на годината до април, което е два пъти повече спрямо предходния месец, заяви Министерството на финансите, макар че то не показа месечните суми, изчисленията на Bloomberg демонстрират, че бюджетът е минал в дефицит от 877 милиарда рубли през април след остатъка през март.

Разходите се усилват, защото войната в Украйна гълтам от ден на ден средства. По калкулации на Bloomberg разноските през април са се нараснали с една четвърт в съпоставяне със същия интервал на предходната година и са достигнали най-високото месечно равнище за тази година. 

Русия похарчи 128 милиарда рубли дневно през април - по отношение на 102 милиарда рубли през март - внезапно нарастване, което Министерството на финансите изяснява с огромните предплатени заплащания.

Голямата сума компенсира внезапното нарастване на приходите от нефт през април, които се усилиха повече от два пъти по отношение на миналата година. Въпреки интернационалните наказания, целящи да лимитират притока на пари за поддържане на войната в Украйна, Русия съумя да заобиколи или най-малко да притъпи рестриктивните мерки.

От края на 2022 година Русия има бюджетен недостиг, който е отражение на огромните разноски, свързани с нашествието на Путин в Украйна през февруари същата година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР