Тротоарна сбирка събра закопчани от прокурора герои от криминални хроники,

...
Тротоарна сбирка събра закопчани от прокурора герои от криминални хроники,
Коментари Харесай

Митьо Очите, Ценко Чоков и жълтопаветници на барикадата срещу Гешев

Тротоарна колекция събра закопчани от прокурора герои от престъпни летописи, и бойните групи на Цветан Василев, Митьо Очите, Ценко Чоков, Десислава Иванчева и партийните съзаклятници Христо Иванов и Атанас Атанасов. Всички те се оказаха в един окоп. Всички те не желаят да видят Иван Гешев като идващия основен прокурор. Това стана ясно от последните тротоарни сбирки пред Съдебната палата против номинацията на настоящия заместител на Сотир Цацаров за негов правоприемник.

На улицата се събра странна компания. Редом до нормалните протестъри-жълтопаветници застанаха познати лица от правосъдните зали и престъпните летописи, както и бойни групи късо подстригани и татуирани здрави младежи. Безспорно атракция №1 беше групата от 50 роми, пристигнали от Галиче. Предвождани от дамата на някогашния кмет на селото Ценко Чоков - Цветелина Нелова, неговите съратници подвигаха плакати против Гешев, на които ликът му е задраскан. Мургавите протестъри бяха накичени като коледни елхи с тежки ланци, нищо не скриваше и страховитите им татуировки.

Без подозрение скандалният Чоков също би пристигнал с огромно предпочитание на митинга, само че той е под домакински арест поради делото против него като началник на проведена незаконна група за рекет, лихварство и палежи. Все отново бандата му беше показана в лицето на Салко Касъмов, който е обвиняем дружно с някогашния кмет.

На другия фронт на митинга пред Съдебната палата бяха родственици и приятели на страховития наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите. В момента той е в затворническата болница, по тази причина агитката му беше предвождана от щерка му Станислава. Тя драговолно обясняваше пред публицисти какъв брой е неприятен Гешев, тъй като желал да тикне зад решетките чистия като сълза и почтен неин татко. Впрочем щерката на Очите също е подсъдима като част от проведената незаконна група на несебърския разбойник.

Черни фланелки, под които напират напомпани мускули, навъсени погледи и цялостно безмълвие. Така пък изглеждаха юнаците от придвижване " Боец ", които викаха против Гешев на тротоара. Здравеняците бяха подготвени и за по-сериозни неща, само че техният главатар Георги Георгиев към този момент не е дал позивна за екшън. Както самият Гошо Боеца не крие, той всеки ден разисква тактиката си с видния дезертьор в Белград Цветан Василев. Все отново банкерът, който е обвинен по аферата на века - източването и умишления банкрут на КТБ, персонално финансира митингите против Гешев и кабинета, както разкриха изтеклите тайните чатове, записи и видеа на Десислава Иванчева.

Тя е пък измежду главните из уредници и координатори. Осъдената за рушвет някогашна кметица на столичния регион " Младост " също се появи на плочките пред Съдебната палата, дружно със своята заместничка Биляна Петрова. Цветан Василев обаче не играе на дребно и е заделил пари напряко за бунт и държавен прелом, стана ясно още от записаните откровения на Иванчева. Тя самата призна, че провежда митинги против Гешев, само че разгласи, че е вкарана в капан. Единственият й мотив за това обаче бе версията, че чатът, в който се приказва за над 400 000 лева от Цветан Василев за митинги и събаряне на държавното управление във подправен неин профил. А вносителят на сигнала - Йордан Бонев, имал съмнителна известност. Той е наследник на Венци Чикагото, наказан за наркотрафик, който играл в комбина с Десислава Иванчева. Пускайки сигнал против Иванчева, Бонев издава и татко си, който е в комбина с нея и на който тя споделя, че ще получи " 40 от 400 хилки ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР