Троловете не биха играли толкова голяма роля, ако хората бяха

...
Троловете не биха играли толкова голяма роля, ако хората бяха
Коментари Харесай

Иван Янакиев: Троловете просто печелят пари, а политиците се възползват

Троловете не биха играли толкоз огромна роля, в случай че хората бяха осведомени. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Иван Янакиев, член на УС на Българското сдружение за връзки с обществеността по отношение на общата декларация против потреблението на интернет тролове в акциите на политиците.

В декларацията са се подписали най-големите представители на PR и връзките у нас. Правилният път е разпространяването на вярна информация, сподели още той и изясни какво съставлява " троленето ".

„ Троленето е всеобщ феномен, който за жалост не е единствено в интернет, само че и отвън него. Виждаме какво се случва от години насам: има протест-има контрапротест, в интернет има голям брой анонимни коментатори, които за нас са ясни и които популяризират нападателна информация, компрометираща други гледни точки. Тази информация не е добре аргументирана и е подвеждаща”, разяснява той.

" Троленето " не е бизнес, с който човек може да живее дълготрайно, сподели още Иван Янакиев.

„ За троловете или хората, които се занимават с сходен вид акции, това е просто бизнес. Те печелят пари. За политиците, които се възползват от тези услуги, в избрани райони и измежду избрани публични групи съумяват да манипулират информацията в своя изгода, в най-хубавият случаи те печелят места в Народното събрание “, изясни той.

Живеем във време, в което сме затрупани от информация, невъзможността да я отсеем води до основаването на подправени вести, добави Иван Янакиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР