Стефанос Циципас безспорно се открояваше в първите седмици на клей

...
Стефанос Циципас безспорно се открояваше в първите седмици на клей
Коментари Харесай

Мачът на кръга: Циципас започна със счупена ракета, но накрая пречупи шампиона от Мюнхен в Рим!

Стефанос Циципас несъмнено се открояваше в първите седмици на клей сезона измежду всички тенисисти в ATP Тура. 2-кратният " мейджър " финалист се поздрави със своята трета купа на Мастърса в Монте Карло, а след това доближи и до финала в Барселона. Ентусиазмът на Циципас обаче беше поохладен в Мадрид, където той отпадна на старта от квалификанта Тиаго Монтейро, а през днешния ден изглеждаше, че събитията ще се повторят.

Световният номер 8 имаше призрачен чоп за шампионата в италианската столица, защото трябваше още в първия си мач да премери сили с Ян-Ленард Щруф, който неотдавна завоюва дебютната си ATP  купа, победи на домашното си съревнование в Мюнхен, а също така ветеранър можеше да се похвали с цели 3 победи от общо 6 мача с надалеч по-именития си противник.

Щруф даже изглеждаше в отлична позиция след през днешния ден да има позитивен баланс от конфликтите си балканеца, само че някогашният финалист устоя на натиска и сътвори впечатляващ поврат в несъмнено най-интригуващия мач от втория кръг на конкуренцията (общо 80 завършващи удари от двамата тенисисти), с цел да си подсигурява конфликт в третия кръг с Камерън Нори - 6:7(1) 6:4 6:4 за 2 часа и 32 минути.

Supo salir a flote
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР