Трите работодателски организации в сферата на туризма - Обединение Бъдеще

...
Трите работодателски организации в сферата на туризма - Обединение Бъдеще
Коментари Харесай

Хотели и ресторанти на протест, тръгват към Радев

Трите работодателски организации в областта на туризма - Обединение " Бъдеще за туризма " (ОБТ), Българска асоциация на туристическите организации (БАТА) и Сдружение " Туризъм ", ще поддържат бъдещи протестни дейности на хотелиери и ресторантьори.

Тримата им водачи – Павлина Илиева, Георги Рачев и Венцислав Кръстев са безапелационни, че в развития свят изпълнителната власт води разговор с работодателите по всички значими въпроси, които имат отношение към просперитета и бъдещето на икономическите субекти. Те се обръщат с апел към президента Румен Радев и назначения от него длъжностен кабинет да поемат отговорността и да подхващат съответни ограничения в поддръжка на бизнес средата и на бизнесмените.

" Четири месеца обособени министерства по по всякакъв начин метод посредством решения и некоординирани дейности основават безпорядък, който блокира и проваля всеки наш презрян опит за работа. Министерство на здравеопазването излиза със заповеди, които на идващия ден се трансформират. Нарочи работодателите за отговорни за провалената имунизационна акция.

В същото време Министерството на туризма стои безучастно и регистрира бомбастични резултати за летния сезон. Ограниченият небосвод на екипа на министър Балтова ще провали и зимния сезон, чиято подготовка би трябвало към този момент да стартира. Дума не се обелва ще има ли нови ограничения, от по кое време, какви стопански лостове ще бъдат задействани за поддръжка на икономическите субекти. Не е ясно какъв ще бъде и отговорът на Социалното министерство ", разяснява Павлина Илиева, ръководител на ОБТ.

" С сътрудниците сме на едно мнение, че е нужна обща тактика и съгласуван проект за деяние с изключение на на отрасловото министерство, само че и тези на труда и обществената политика, стопанската система, финансите, опазването на здравето, енергетиката и на външните работи, от чиято работа и решения зависи туристическият бранш. Настояваме за бистрота за ограниченията, които ще се ползват, когато страната ни е в " зелена ", " оранжева " или " алена " зона, както и при цялостен локдаун ", акцентира Венцислав Кръстев, ръководител на Сдружение " Туризъм ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР