Трите най-големи телекомуникационни оператора в Япония - NTT Docomo, KDDI

...
Трите най-големи телекомуникационни оператора в Япония - NTT Docomo, KDDI
Коментари Харесай

Най-големите телекоми в Япония се отказаха от Huawei и ZTE

Трите най-големи телекомуникационни оператора в Япония - NTT Docomo, KDDI Corp и SoftBank Group считат да не употребяват мрежово съоръжение от китайските Huawei Technologies и ZTE.

Отказът се отнася както за актуалното съоръжение, по този начин и за бъдеща техника, нужна за създаване на мрежите от 5-то потомство (5G), предава организация Kyodo News, представена от Reuters.

Япония възнамерява да забрани държавните покупки на съоръжение от Huawei и ZTE, с цел да подсигурява отбрана против приключването на поверителна информация и кибернетичните офанзиви, оповестиха източници на Reuters през предходната седмица.

Huawei към този момент е блокиран от американския пазар, а Австралия и Нова Зеландия го блокираха от построяването на 5G мрежи на фона на вероятните близки връзки на компанията с китайското държавно управление. Китайската компания неведнъж повтори, че управляващите в Пекин нямат въздействие върху нея.

Пазарите се разтресоха през предходната седмица след новината, че канадските управляващи са арестували основния финансов шеф на Huawei и се готвят да я екстрадират в Съединени американски щати, изплашени, че задържането може да докара до още едно съществено затруднение пред разрешаването на комерсиална война сред двете най-големи международни стопански системи.

SoftBank, която има дългогодишни връзки с Huawei и си партнира с китайската компания в редица 5G изследвания, претърпя най-големият спад на акциите измежду трите телекома. Ценните й бумаги поевтиняха с 3.5% поради опасенията си за въздействието, което може да има публичният напън против Huawei върху бизнеса й. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР