Тримата европейски депутати от ДПС/Обнови Европа-Илхан Кючюк, Искра Михайлова и

...
Тримата европейски депутати от ДПС/Обнови Европа-Илхан Кючюк, Искра Михайлова и
Коментари Харесай

ДПС с остра позиция срещу Радев в Брюксел

Тримата европейски депутати от ДПС/Обнови Европа-Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева изпратиха писмо до всеки евродепутат в Брюксел, всички демократични партии, членуващи в партията АЛДЕ, демократични комисари и демократични неправителствени организации, касаещо  поведението на президента Румен Радев, оповестяват от Движение за права и свободи на уеб страницата си.

От партията показват, че мотивът е неприемливият въпрос коя е „ родината-майка “ на българските турци.  Писмото е озаглавено " Провокативен акт против малцинствата в България "  и в него се споделя: " Този акт е невиждан в 31-годишната демократична история на България.Той провокира вълна от отрицание измежду българските жители от турския етнос и мюсюлманите - и освен измежду тях - и хвърли сянка върху българския етнически модел на заедност на жителите ".

Евродепутатите означават, че са получени  „ стотици недоволства от разнообразни български жители " и че  президентът  е нарушил член 92 на Конституцията, съгласно който президентът въплъщава единството на нацията. Партньорите на България в Европейски Съюз и НАТО са приканени " да не останат безразлични към тези дейности на президента Радев ", които съгласно създателите на писмото " могат да слагат под сериозна опасност демокрацията в България и етническия мир ".

 „ Целта на президента Румен Радев е да получи поддръжка във към този момент почналата импровизирано акция за президентските избори, в които той е претендент, от националисти, крайнодесни и радикални детайли в българското общество, посредством потребление на език на омразата “. пишат още членовете нa Европейския парламент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР