Първан Симеонов: България си отива пред очите ни, затъваме, хора!“.

...
Първан Симеонов: България си отива пред очите ни, затъваме, хора!“.
Коментари Харесай

Първан Симеонов: „България си отива пред очите ни, затъваме, хора!“

Първан Симеонов: „ България си отива пред очите ни, затъваме, хора! “. Това разяснява във връзка актуалната политическа и социална обстановка в страната, близо месец преди предварителните парламентарни избори Първан Симеонов, социолог от „ Галъп интернешънъл “.

„ Затъваме, хора. България си отива пред очите ни. Смятаме някакви формули по цели дни и по този начин живеем в последните четири години. Погледнете накъде вървят индикаторите на интензивността. Погледнете къде бяха след последните упражнение за махане на машините и къде беше доверието в изборите – на дъното. Хората се скриха от екзитпола, с цел да не кажат за кого са дали своят вот. Това са признаци на заболяване на представителството “, разгласи Първан Симеонов.

„ Четири години България цикли. България е на пауза “, сподели социологът. Според него тва е изрично изгубено време. Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като опция за излаз, посочи Симеонов.

 Снимка: БГНЕС

Първан Симеонов: „ България си отива пред очите ни, затъваме, хора! “

11.05.24 20:44

Кеворк Кеворкян: МАЙОНЕЗА… ИНТЕРВЮ С НАЧАЛНИК НА ОТБРАНАТА

11.05.24 20:26

Съединени американски щати натиска България да подари реакторите на АЕЦ „ Белене “ за 1.2 милиарда лв. на Украйна?

11.05.24 20:07  Снимка: Столична община

Правят паркинг за коли на пияни и дрогирани до огромна ромска махала в София

11.05.24 19:28

Тъжен ден за българския спорт: Почина 38-годишният волйеболист Бранимир Баев

11.05.24 19:03

„ Протестните настроения избиват през най-неподозирани места. Обикновено избиват през някой нов огромен. На тези избори подобен няма да се явява. Очакването е към Радев в бъдеще. Те могат да избият на разнообразни места. Достатъчно е да отворите YouTube и да видите какъв брой забавни представители има там, които притеглят интерес. Появяват се хора, които описват противоположното на утопиите. Те са реакция. Тази социална реакция може да избие през неподозирани места. Ваня Григорова се трансформира в звезда. Проблемът в този момент е, че няма обединяване, както за локалните избори. На втория тур в София се събра към нея доста протестен избор, само че не в този момент нямаме втори тур. Сега ще би трябвало да има достоверен избор “.

„ Ние сме в преддверието на рецесия на демокрацията. Това е огромният въпрос. Кой е този излаз? Въпросът е на наличие – могат ли политиците да предложат такова “, завърши песимистичния си разбор Симеонов.

Източник: бТВ

Още вести четете в: България, Избори 2024 За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР