Многохилядно шествие по улиците на грузинската столица Тбилси. Множеството тръгна

...
Многохилядно шествие по улиците на грузинската столица Тбилси. Множеството тръгна
Коментари Харесай

За пореден път хиляди грузинци протестират срещу закона за чуждестранните агенти“

Многохилядно шествие по улиците на грузинската столица Тбилси. Множеството потегли от централните булеварди в града, с цел да се събере пред Парламента.

Хората за следващ път се афишират против закона за задграничните сътрудници. Според него, всяка неправителствена организация, която получава над 20% финансиране от чужбина, ще би трябвало да бъде вписвана в специфичен указател. Критиците на така наречен " съветски закон " настояват, че той ще бъде инструмент на властта за кавга с несъгласните. По думите на държавното управление, той ще подсигурява прозрачността във финансирането на неправителствения бранш. Срещу закона се разгласи президентът на Грузия, Вашингтон, както и водачи на доста европейски страни.

Според дипломат на Европейски Съюз в Тбилиси Павел Херчински, в случай че законът бъде признат, той ще се трансформира в сериозна спънка за интеграцията на Грузия в Европейски Съюз. Страната получи статут на страна кандидатка за участие в общността в края на предходната година.





" Ето за какво, са подхванати редица начинания, с цел да се избегне приемането на този закон. Все още има законови благоприятни условия. Знаем, че президентът ще наложи несъгласие, има и опция тя самата да предложи промени. Искрено се надявам, въз основата на доста ясно изразените позиции на редица европейски водачи, на основаниe на продължаващите митинги, държавно управление на Грузия да отдръпна закона, което би било допустимо най-хубавият сюжети, или доста да го промени, като вземе поради и мнението на Венецианската комисия, което се чака ", сподели Павел Херчински, дипломат на Европейски Съюз в Грузия.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР