Трима инвеститори, които държат да останат анонимни, строят 67 къщи

...
Трима инвеститори, които държат да останат анонимни, строят 67 къщи
Коментари Харесай

„Чакат се шарани”: Трима тайнствени инвеститори строят 67 къщи в Bankya Hill

Трима вложители, които държат да останат анонимни, строят 67 къщи в Bankya Hill Residence – план, който се популяризира като „ цялостен нов квартал ”. Справка в регистъра на Направление „ Архитектура и градоустройство ” демонстрира, че Bankya Hill Residence очевидно е част от наклонност на засилена строителна интензивност в регион Банкя през тази година. Освен 62 самостоятелни къщи там позволения са получили и няколко жилищни комплекса – най-големият с 11 къщи, по един с 6, 7 и 8, три с по четири и един с три.

И в случай че някои от тези цифри не са единствено първи стадий на по-мащабни инициативи, Bankya Hill Residence е най-големият план в региона, съобщи тържествено „ Капитал ”.

Частен план на трима вложители

„ Всъщност като РЗП планът ни е колкото приблизително огромна жилищна постройка в „ Малинова котловина “ или в „ Кръстова вада “ – към 13 хиляди кв.м, почти 67 тристайни жилището “, споделя Мартин Христов, който е представител на вложителите, нещо като „ учредителен секретар “ на плана и ръководи целия развой.

Обяснява, че вложителите в него са трима, само че не желаят гласност.

Имат бизнес в разнообразни други сфери, за които не прецизира какви, който в последните години е в застой. Затова са решили да минат към жилищно строителство като съпътстваща частна активност.

Реклама

Зад Bankya Hill Residense не стои планово сдружение. („ Банкя хилс “, което излиза в интернет, в действителност е на бивш неслучил се план в посока Мало Бучино – бел. авт.) Строителното позволение е издадено на консултантската компания на Мартин Христов „ Бул про консултинг “, която е с регистрация още от 2008 година Първо то е било за пет къщи. После капиталовите планове са изменени и в този момент е за 18 къщи, както изяснява той – на първия стадий. Плановете са те да бъдат приключени доникъде на 2024 година

Според мнения под публикацията на „ Капитал ”, обаче, зад плана стои пирамида! Ето какво написа неизвестен четец, като информацията му е неотложно да бъде тествана от способените органи:

„ Поредната машинация! От година никои не работи. Има излят бетон за една къща. Имат 2 продадени къщи и парите са изпити. Чакат се други шарани! Това в никакъв случай няма да бъде издигнато! Въпрос към създателя Боряна – за такава поръчкова публикация какъв брой ти заплатиха? ”

Втори коментатор пък показва: „ Целият комплекс се намира на доста неприятно място и ревю. Достъпът до него е много сложен, липсва инфраструктура, много рискова инвестиция ”.

Според информацията целият комплекс с 67-те къщи ще бъде строен на три стадия и би трябвало да бъде подготвен за две години и половина. Инвестицията в него също е поетапна. Ползва се заем от 6 млн. лв. от Първа капиталова банка – ипотеката на земята против него е вписана в Имотния указател при започване на ноември.

Мартин Христов изяснява, че заемът е вид револвиращ, отпускан на стадии. Изграждат се 15-18 къщи и след продажбата им се минава на идващ стадий. Не са изчислявали какъв брой общо ще е инвестицията в плана, защото „ цените на строителството са динамични и се въздействат в огромна степен от неналичието на работна ръка “.

Строителството е в ход от юни. В момента първите две къщи са пред акт 14, а дотук са резервирани 10. На ревюто BalREс планът в Банкя направи усещане и с оповестените си цени – 1600 евро на кв.м без Данък добавена стойност – като за апартамент в „ Дружба “. Те се оказаха промоционални единствено за ревюто. В момента продават сред 1800 и 2200 евро на кв.м.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР