Тридесетгодишният Ерик Друе, който се наложи като един от лидерите

...
Тридесетгодишният Ерик Друе, който се наложи като един от лидерите
Коментари Харесай

Задържаха лидера на жълтите жилетки в Париж

Тридесетгодишният Ерик Друе, който се наложи като един от водачите на френското придвижване на " жълтите жилетки ", е бил арестуван нощес покрай парижкия бул. " Шанз-Елизе " и е в предварителния арест за " образуване на проява без авансово позволение ", заяви в. " Фигаро ", базирайки се на информация от парижката прокуратура.



Според полицейски източник лидерът на " жълтите жилетки " е бил арестуван на път към Шанз-Елизе, където призовал свои симпатизанти да се съберат.

По-рано Друе, който е водач на камион, родом от Мелюн в департамента Сен е Марн, прикани във видеоклип, оповестен във Фейсбук, да се подхващат " дейности " на фамозния парижки бул..

" Довечера няма да вършим огромна акция, а ще раздрусаме публичното мнение. Не зная дали ще има кой да пристигна с нас на Шанз-Елизе. Всички ще отидем там без жилетки ", сподели Друе.



Към 19 ч. нощес няколко десетки души без жилетки се събраха пред сладкарница на " Макдоналдс " на Шанз-Елизе, покрай Триумфалната арка, и чакаха Друе, заяви " Фигаро ", базирайки се на Франс прес.-->

Парижката префектура осведоми, че с изключение на Друе са били арестувани и други " жълти жилетки " за определяне на самоличността им.



На 22 декември Друе беше арестуван за образуване на проява на " жълтите жилетки " и по-късно беше подложен в прелиминарен арест за " носене на неразрешено оръжие " - палка, и за " присъединяване в група, която възнамерявала осъществяване на принуждение и вандализъм ". Тогава Друе беше подложен под полицейски контрол и му беше неразрешено да носи оръжие, напомня " Фигаро ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР