Три седмици преди изборите интересът на доброволци за мобилните секции

...
Три седмици преди изборите интересът на доброволци за мобилните секции
Коментари Харесай

Търсят доброволци за подвижните секции за вота 2 в 1

Три седмици преди изборите ползата на доброволци за мобилните секции е слаб макар двойното възнаграждение. Причината - боязън от заразяване, а нов пик на заболеваемостта се чака през ноември. На изборите на 4 април Веселин Павлов е под карантина с COVID-19. Въпреки че подава заявление, мобилна урна не го посещава, тъй като не е в изолираност на адреса му по персонална карта.

„ То е обикновено – всеки, който има семейство, живее на един адрес и желае да се отдели от тях. Аз имам друго жилище и отидох там да си карам карантината”, споделя Веселин Павлов пред Нова телевизия. Режимът към този момент е омекотен - заявление може да се подава и в деня на вота за адреса, на който си изолиран. „ Ако има доста искащи, ще се образуват не една, само че и две и три такива секции”, показва Радослав Митрев, представител на РИК-Благоевград.

Въпреки това обаче искащите не са доста поради боязън от заразяване. Набират претенденти в групи в обществените мрежи.

„ Няма наложително условие да бъдат имунизирани. Ние предлагаме на тези хора да бъдат имунизирани, с цел да оптимално безвредно за тях в деня на изборите”, твърди Станиш Рангелов, доброволец.
Не е необходим и учебен ценз. „ По принцип ще бъдат доста карантинираните лица, само че не можем да гадаем каква част от тях ще имат предпочитание да упражнят правото си на глас”, твърди Митрев.

От ЦИК обезпечават защитни дрехи. Оказва се, че и на идните избори най-вече ще липсват претенденти за изборните секции в Коронавирус отделенията. Затова ще се разчита на лекари и медицински сестри. До 29 октомври би трябвало да излязат разпоредбите за формиране на преносимите секции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР