Три пъти повече получаваме от ЕС, отколкото вкарваме по принцип,

...
Три пъти повече получаваме от ЕС, отколкото вкарваме по принцип,
Коментари Харесай

Калфин: Важно е в какво влагаме парите от ЕС

Три пъти повече получаваме от Европейски Съюз, в сравнение с вкарваме по принцип, обясни в изявление за бТВ някогашният външен министър Ивайло Калфин.

" При разпределението в този момент получаваме по-малко от препоръчаните средства. Не е значимо обаче, какъв брой пари получаваме, а в какво ще се влагат. В рамките на идващите години би трябвало да имаме друга стопанска система и стандарт на живот. Европейски Съюз дава с доста условия тези 29 милиарда евро ", разкри той по тематиката, че средствата за България в новия бюджет на Европейски Съюз са близо 29 милиарда евро.

" Не би трябвало да се приказва, че всички ще получат пари, а че стопанската система ни ще се промени. Целта на финансирането е стопанската система на България да доближи междинното равнище е Европа ", сподели още Калфин.

" България би трябвало да показа проект за проекта за възобновяване на Европейски Съюз при започване на другата година ", сподели Ивайло Калфин.

„ Парите са доста спрямо предходните, само че имаме един абсолютно  нов инструмент, който е целеви. Той би трябвало да направи стопанската система ни сравнима с стопанските системи на междинните нива за Европа. Проста да похарчим едни пари – не прави работа “, разяснява Калфин.

Той акцентира, че за грантовете България би трябвало да изготви проект, който ще утвърждават всички страни, освен Европейската комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР