Три общини в Кюстендилска област - Бобов дол, Кочериново и

...
Три общини в Кюстендилска област - Бобов дол, Кочериново и
Коментари Харесай

Три общини в Кюстендилско от месеци не обявяват работни места

Три общини в Кюстендилска област - Бобов дол, Кочериново и Трекляно, от месеци не афишират нито едно свободно работно място, излиза наяве от информации на Бюрото по труда. Същевременно преди идната черешова акция от кооперациите и притежатели на овощни градини са обезпокоени дали ще обезпечат достатъчно берачи и служащи. 

В общините Бобов дол, Кочериново, Трекляно не афишират нито едно свободно работно място, а в курорта Сапарева баня, където има регистрирани над 120 къщи за посетители, 5-6 хотела, и целогодишно работещи балнео комплекси, басейни и плажове, свободното работно място е единствено едно - за продавач съветник в с. Овчарци.

При рецесията с високата цена на тока и горивата местният бизнес изпитва доста съществени компликации, свива активността си и не афишира свободни работни места.

С изключение на търсената специалност шивачки за цеховете, множеството от които са благосъстоятелност на италианци. 

В Дупница се търсят експерти с висше обучение, 5 места -  главен енергетик, химик, старши химик, магистър фармацевт, финансист за основен счетоводител.

Затова пък до две-три седмици ще стартира търсенето на берачи и служащи в черещобера, където служащите не доближават и по този начин е от години. При това дневната отплата на берачите към този момент ще е 50-60 стотинки за набран кг, само че искащите не са доста, разясняват от кооперациите.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР