Трета нощ на ракетни удари и сражения в Украйна. До

...
Трета нощ на ракетни удари и сражения в Украйна. До
Коментари Харесай

Трета нощ на сражения в Украйна: Риск от екокатастрофа заради взривени газопровод и петролопровод

Трета нощ на ракетни удари и сражения в Украйна. До Харков е взривен газопровод. Украинските управляващи предизвестяват за заплаха от екологична злополука. Атакуван е и петролопровод край Киев. Руската офанзива в Украйна продължава с координирани удари от всички направления.

На 30 километра от Киев е взривеното петролно хранилище. Местните управляващи предизвестяват за заплаха от токсично замърсяване. Жителите на Харков са призовани да покрият прозорците с мокри чаршафи и да не излизат на открито.

От канцеларията на украинския президент оповестиха, че при детонацията се е образувал облак с формата на гъба. За втория по величина град в Украйна се водят яростни сражения. Местните управляващи обявиха, борбите не престават и увериха, че града към момента е под украинска власт. Харков се намира на 40 километра от съветската граница.

Битката за Киев продължава. За жителите на украинската столица нощта стартира със сирени. От през вчерашния ден от 17 часа до през днешния ден в 8 работи комендантски час. Кметът на града предизвести, че всеки, който е по улиците по това време ще бъде считан за зложелател.

Продължават сраженията и в Луганска област. Според информация на Пентагона, минимум 50 % от съветските ударни сили към този момент са на територията на Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР