Треньорът на вратарите в Нефтохимик Евгени Русев беше човекът, на

...
Треньорът на вратарите в Нефтохимик Евгени Русев беше човекът, на
Коментари Харесай

Треньор в нафтата обясни прелюбопитния казус с Диян Петков

Треньорът на вратарите в Нефтохимик Евгени Русев беше индивидът, на чийто рамене се падна тежката задача да изясни странното държание на старши треньора Диян Петков при загубата 0:2 от Септември в 7-ия кръг на Втора лига.

През втората част по лично решение наставникът на бургазлии гледа срещата от трибуните. Преди паузата той имаше полемика с основния арбитър Станислав Ставров след няколко остри реакции на негови отсъждания. По думите на Русев тогава арбитърът е предизвестил треньора, че при още една сходна имитация, той ще бъде отхвърлен.

Затова Петков взел нещата в свои ръце и самичък напуснал техническата зона, за което обаче според Дисциплинарния устав на БФС предстои на глоба. Официалните лица на пейката нямат право да напущат техническата зона без експлицитното позволение на съдията, стига да не става въпрос за основателна причина.

„ Имаше дискусия сред него и Ставров. Съдията му сподели, че при още една имитация ще бъде изпъден. Диян Петков реши да спести тези неприятности на себе си и щаба”, изясни Русев.

„ Зле потегли мачът, с неточност самостоятелна. После и младостта на Кристиян да направи дузпата… Като цяло не мислехме мачът да протича по този начин, само че по този начин се получи. Трябваше да променяме и схемата на игра. Общо взето, пожелаваме триумф на Септември – имат страхотни момчета, страхотни футболисти. Просто бяха по-добрият тим.”

Първият гол за софиянци пристигна след доста сериозен подарък на вратаря Росен Андонов, който реши да финтира в наказателното поле на Нефтохимик.

„ Росен Андонов съобщи, че просто е изгубил от взор индивида. Смяташе, че той е отпътувал надалеч. Доста по-добри вратари от Росен са правили сходни неточности. Росен е добър вратар, ще продължи да пази, а също и ще се реваншира.”

„ Ние знаехме мощните страни на Септември по фланговете. Искахме да ги уплътним малко повече. Отчетохме центриранията им – те вкарват много от статични положения. Когато се отбранявахме, играхме с петима в отбрана. В офанзива нещата се променяхме. Като цяло Септември е доста по-добър от нас.”

„ На нас това ни беше най-слабият мач. Днес не играхме добре. Надяваме се в идващия кръг Литекс да си изпати в Ловеч.”

„ Навсякъде търсим усъвършенствания. Всеки ден упражняваме, желаеме тимът да има ширина и дълбочина. Има контузени момчета, които занапред ще влизат. Ще видите, че сме добър отбор”, приключи Евгени Русев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР