Треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров, даде пресконференция преди домакинството

...
Треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров, даде пресконференция преди домакинството
Коментари Харесай

Херо: Ако зависи от мен, бих останал и догодина в Спартак

Треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров, даде конференция преди семейството на Ботев Враца. Срещата е в събота, 25 февруари. " Соколите " ще преследват наложителна победа, защото са последни с 9 точки. „ Излизаме за победа, за нас е витално нужна. Всеки мач би трябвало да играем за победа, за нас друга опция няма. Ние би трябвало да търсим победа във всеки мач до края. Разучени са, те имат доста дълга и равностойна пейка. Освен това Тодор Киселичков допреди няколко месеца е бил асистент треньор в Ботев Враца и имаме вътрешна информация от него. Ботев са много сериозен тим “, сподели Херо.

.„ Принудителна беше промяната, получи някаква травма и се надявам да е подготвен за идващия мач “, разкри той по отношение на промяната на Ромееш Ивей против Хебър.

„ Мисля, че бяхме по-добрият тим и индикаторите от мача – 14 на 1 ъглови удар, владението на топката 60 на 40, това е показателно, че доминирахме. Пробелмът беше в завършващата фаза – ние не изграждахме и не завършвахме вярно офанзивата. Ако в последната третина действахме с повече самочувствие и класа, трябваше да спечелим този мач “, сподели Херо по отношение на предходния мач с Хебър в Пазарджик, приключил наедно 0:0.

„ Засега единственият проблем е Ивей, не знаем дали ще бъде на 100% и дали ще може да играе “.

„ Това са вътрешни неща. Не желая да разясня тактическите си хрумвания. Съобразяваме се с характерността на всеки един футболист, с цел да използваме максимума му във всеки съответен мач. Едно е футболистите да се оправят на подготовка, само че като чуят свирката, нещата се пообъркват, тъй като има напрежение, само че това е обикновено “, разяснява още Димитров.

„ Ако намерим точните хора, опитваме да намерим информация за футболистите. За тим на последното място е мъчно да се прави селекция през зимата. Някои футболисти ни отхвърлиха, други имаха подписани контракти, само че по една или друга причина не пристигнаха. Ние би трябвало да поддържаме тези футболисти, които имаме, тъй като това са хората, с които ние би трябвало да се бием на терена. Каквито и да са резултатите и негативите, ние ще ги поддържаме, тъй като с тях ще се борим до края “, обясни Херо по отношение на изследването на новите попълнения.

„ Това не зависи единствено от мен, а в случай че зависи – бих останал на драго сърце “, безапелационен бе той. „ Докато имаме теоретически шансове, би трябвало да се борим. Трябва да настройваме футболистите, че би трябвало да се борим, тъй като за мен няма невъзможни мачове. Даже гостуванията ни не са невъзможни. В България всеки може да бие всеки, би трябвало да се борим до края “.

„ Това се сметки без кръчмар “, сподели той за опитите да се вършат сметки за точки от идващите мачове. Димитър Димитров разяснява и своя противник на отсрещната пейка – Дани Моралес, с който е работил в предишното: „ Интелигентно момче е, той беше един от дребното чужденци, който бързо заприказва свободно български език. След това, когато започнахме да работим с него, виждах, че е мислещ, рационален футболист, чете играта, като чакахме да се оправи като треньор. Сега той удостоверява моите визии. Радвам се за неговите триумфи и му поисквам още триумфи “.

„ Той не беше в положително положение, беше болен цяла седмица. Не е упражнявал 8-9 дни, като в този момент се опитваме да го възстановим и тунизираме. Най-вероятно ще бъде в групата и се надявам да влезе и да реши мача “, сподели Димитров за положението на Андриан Димитров.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР