Треньорът на Левски - Станимир Стоилов говори пред колегите от

...
Треньорът на Левски - Станимир Стоилов говори пред колегите от
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Заминаваме на лагер в Анталия за един месец, все още не отговаряме на името Левски

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов приказва пред сътрудниците от " dsport ", където разяснява голям брой тематики свързани с работата си отпред на " сините ", като показа и забавни неща, свързани с клуба.

" Ако би трябвало да съжаляваме, най-жалко е това, което се случи след нас. Нашето уволняване не беше толкоз ужасно, в случай че нещата бяха траяли в същата посока. Всичко се обърна наопаки. Всички с огромни упоритости, а ден след ден Левски все по-зле. Нека обаче да не гледаме обратно.

Общо взето всичко е наред. Отсъстват много играчи. Натиснаха ни контузии и леки заболявания. Тази седмица сме се разпуснали. Тренираме към шест-седем индивида. Децата също упражняват с мъжкия тим и мога да ги виждам, това е позитивното.

Има някакъв напълно най-малък нарпедък. Аз не си затварям очите пред проблемите. Искам да почистим всички игрови моменти. Видях тим, който държи съперника в личната си половина. Опитва се да котнролира мача. Видях и неуверевност в тима. Има първи проблясъци да създадем първите стъпки към доста по-добро показване.

Колкото и да не ми се желае, на футболистите непрекъснато споделям, че към момента не отговаряме на името на Левски. Странието е голямо. Въпросът е до каква степен ще стигнем. Няма да се уморя да си затварям очите, до момента в който не станат задоволително положителни, до момента в който тимът не дава отговор на критерия Левски. Не се тормозя, когато моите футболисти ме ненавиждат. Ще ме заобичат, когато дойдат положителните резутлати.

Като футболист знам какво значи треньор в Левски. Това беше най-високото равнище в клбуа ивсички сме се съобразвали. Много от тях не са измежду живите. Те бяха институция в клуба. В последно време Левски измести акцента на най-важния човек в спортно-техническата част. Започнахме да се съобразваме с футболисти и персонални ползи, само че не уважахваме задоволително треньора. Ако върнем левскарските правила, всичко ще е наред. Няма да се спра пред нищо, дори някой да остане неудовлетворен или ядосан.

С хората, с които съм работил дълги години, нямаме потребност да прецизираме тренировки. Всичко се знае единствено с една дума. Важно е да има единодушие. Опитваме се да образоваме новите хора и да ги вкарваме в нашите правила. Едно превръщане във футбола е повече от 5 метра тичане. Когато аз не съм удовлетворен, взимам ограничения. До Нова година ще имаме изясненост по всички въпроси.

За да спасим Левски, би трябвало да се вършат всевъзможни типове жестове. Не съм последовател да вършим селекции. Ще се опитаме да надграждаме всяка година. Надявам се футболистите да защитят по най-хубавия метод името на тима. Ако те играят на равнище, аз ще съм най-щастливия човек. Вече два месеца се образоваме. Виждам предпочитание. Има съмнение, само че те са на персонална основа.

Не съм отписал никой. Шелис е в неприятно психическо положение. Футболът е игра на неточности и загубихме доста мачове. В момента, кгоато се върне в обикновено психхическо положение, ще го позлвам още веднъж. Отписвам играчи, които не съблюдават моите правила, разпоредбите на Левски.

Най-големият ми проблем сега е да ги убедя да им влезем в главите. Опитваме се. Надявам се с повторението всичко да почистим. Давам по-дълъг интервал на всички. Вярвам им безусловно на тях и на треньорската работа. Ако те вършат това, кеото аз желая на терена, няма да имаме проблеми. Не можем да дадем цялата информация. Всеки ден прибавяме малко и малко, с цел да не стане тотална каша. Не можеш едновременно да предадеш голямо количество знаняи. Първо желая да оправя играта във фаза отбрана. В последните няколко мача има прогрес. Противникът не създаава задоволително моменти.

Направили сме стратегия. На 3 януари започваме подготовка и на пети отпътуваме за Анталия - един месец лагер с спирания. Там ще бъдат свободни футболситите. Няма да копаят, а ще упражняваме. Ще има паузи сред двата лагера, ще има 3-4 дни почивки. Всеки да върви където желае. Може и повече от един месец, може два ", сподели Стоилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР