Треньорът на Левски Станимир Стоилов, говори по много теми след

...
Треньорът на Левски Станимир Стоилов, говори по много теми след
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Няма какво да се желае повече от финал Левски – ЦСКА

Треньорът на Левски Станимир Стоилов, приказва по доста тематики след полуфиналния реванш сред неговия отбор и Лудогорец, приключил с победа с 1:0 за „ сините “. С триумфа възпитаниците на Стоилов се класираха на край в шампионата за Купата на България, където ще се изправят против защитаващия трофея си отбор на ЦСКА.

„ Хората, които бяха на трибуните бяха значими. Исках да видя дали в Левски има израстване. На този стадий виждам, че вършим малко по-голяма стъпка от действителните ни благоприятни условия. За да победиш Лудогорец в два мача обаче, очевидно няма фактор шанс. През първата част можеше да вкараме и 2-3 гола. През втората те имаха самодейността, макар че нямаха положения. Дай боже това да е преломният миг за Левски, който дълги години беше без трофей. Левски трбява да живее в почтеност. Видях Левски, който желая да виждам. Най-важната симбиоза е тази сред почитателите и тима. Връщайки се обратно виждам, че са се харчели доста пари. За скъпи и некачествени футболисти. Сега можеше да имаме стадион и на всички тук да ни е удобно. Привържениците са и ще са един от най-големите спонсори, в случай че играем със сърце и душа като през днешния ден ", стартира Стоилов.

„ В началото ми тук оценявах опциите на Левски. Сега считам, че може да се борим на повече от един фронт. Левски има играчи, които могат да играят в сбит цикъл. Видяхте и в този момент Лудогорец-ЦСКА-Лудогорец. Не отива на Левски в исторически проект да се отхвърля от каквото и да е. След зимната подготовка видяхме къде сме стигнали, надградихме и по този начин опитахме да се превърнем във фактор “.

„ Няма какво да се желае повече от край Левски – ЦСКА. Приоритетите обаче ги дефинира лигата или БФС. Каквото и да кажат, е се съобразим. Аз каквито и оферти да съм прави, не са били одобрявани. Видяхме и програмата за идващия сезон. Приключваме есенния полусезон на 13 ноември. Да, поради Световното, само че най-вероятно от нашето състезание ще има един състезател. Ако въобще има толкоз “.

„ Аз имам много мачове против Лудогорец. И в този момент, и с Ботев. На този стадий тази скица не носи това, което желая, имам известни съображения към нея. Но в този момент имах хрумвания посредством нея, с които да извлечем неточности от Лудогорец. Ако се постанова и в различен мач ще я употребяваме. Не мисля, че задоволително добре играем в другата скица, в която играем. Така че и там би трябвало да работим. Имахме може би най-тежкия чоп на полуфинал, само че в случай че не може да биеш Лудогорец или ЦСКА, не заслужаваш купата. Подобна лека купа без тежки противници няма да е в жанр Левски. Само с Литекс съм печелил купата с по-лек чоп “, продължи той.

„ Ангажиментът на играчите бе да зарадват почитателите с прекрасен футбол. Знаехме, че хората чакат реванша със свито сърце. Изиграхме дуела с убеденост, самочувствие и надзор над обстановката. Можеше и по-добре въпреки всичко. Виждам футболисти, които желаят да побеждават и да се развиват. За да искаш да растеш, би трябвало да изпълняваш думата професионализъм изцяло. Имаме всички предпоставки да вървим нагоре. За ритъма, който споменахте, изиграхме 3-4 мача. Тежки мачове, само че в този момент виждаме, че 10 дни има пауза. Аз не знам по какъв начин ще изглеждаме след тези дни без мачове. Аз споделих, че шампионата ще стартира след 10 април. Сега започваме няколко дни безмислени тренировки, само че това с програмата е предъвкана тематика “.

„ Лентата е подарък за Пламен Андреев. Нямам желание да търсим вратари от чужбина. Ангажимент е за школата да основава вратари. Така няма да се лутаме и да търсим и капитани. Пламен е играл и други мачове против мощни тимове, в случай че беше позволил неточности, щеше да е моя виновността. Няма за какво да отлагаме игровите минути на младите. Тяхната задача е да упражняват добре. След като пред 20-25 хиляди играеш добре, е време да оставиш Ники Михайлов на пейката да ти ръкопляска ".

„ Едната задача на играчите е да радват хората, това, че победихме без опълчение също е измежду дилемите. До края на шампионата ще се оправим с играчите, които имаме. Дадохме привидно неголяма жертва като Асен, само че не бих я нарекъл такава. Тези хора би трябвало да завършат акцията. Имаме юноши, които би трябвало да играят мачове “, приключи Стоилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР