Тръгва яростна надпревара за първия стол в БСПОпашка от мераклии

...
Тръгва яростна надпревара за първия стол в БСПОпашка от мераклии
Коментари Харесай

Опашка от мераклии за поста на Нинова

Тръгва гневна конкуренция за първия стол в Българска социалистическа партия
Опашка от мераклии се изви към този момент са поста на Корнелия Нинова. На 26 април за първи път социалистите ще избират директно водача си. Вотът ще е копи пейст на президентския – ще има урни, пропаганда, предизборна реклама. Кандидатите за водач би трябвало да имат 8 години партиен стаж, от които 4 като член на национални органи. Всички кандидати, които минат инспекцията на ЦИК, ще бъдат изписани в обща бяла бюлетина по азбучен ред. Изборът дава опция и за балотаж.

Поне 10 видни социалисти към този момент са номинирани. Сред тях са оргсекретарят Кирил Добрев, младото лъвче на Българска социалистическа партия депутатът Крум Зарков, парламентаристите Георги Свиленски, Весела Лечева, Драгомир Стойнев. Сергий Станишев разгласи, че няма да излезе против Нинова. Но на „ Позитано ” 20 са уверени, че той ще води акция против Нинова. Затова пък безконечният претендент Красимир Янков заявява, че се впуска в конкуренцията, с цел да отстрани разграничителните линии в партията, въведени от Нинова.

75 000 социалисти ще вземат участие в директния избор. Противниците на този избор настояват, че Нинова ще изпадне в неловка обстановка, в случай че пред урните излязат единствено половината социалисти, тъй като изборът на водач няма да има тежест.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР