Традицията повелява, когато приготвяте тези невероятно вкусни телешки кюфтета с

...
Традицията повелява, когато приготвяте тези невероятно вкусни телешки кюфтета с
Коментари Харесай

Пържени кюфтенца с лук

Традицията повелява, когато приготвяте тези необикновено вкусни телешки кюфтета с лук и пармезан, да ни поканите, нали знаете

Необходими Продукти

за кюфтетата


● кайма - 600 г телешка
● пармезан - 50 г
● риган - 1 ч.л.
● черен пипер
● яйца - 1 бр.
● галета - 30 г
● лук - 1 глава
● кориандър - няколко стръка ( може и магданоз)
● зехтин - 1 с.л.

за пържения лук


● лук - 6 огромни глави кромид
● мед - 1 с.л. течен
● балсамов оцет - 1 с.л. бял
● сол
● мащерка
● зехтин - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Направете сместа за кюфтенцата, като в купа сложите каймата, подправките и галета. Чукнете едно яйце, настържете пармезан и прибавете нарязан на дребно лук. Омесете всичко с ръка, покрийте с фолио и оставете за 30 мин.

От получената кайма оформете дребни кръгли кюфтенца. Загрейте зехтина в тиган и сложете кюфтенцата. Пържете ги на междинна температура, като от време на време ги обръщате от всички страни до кафеникав тен, към 15 мин.

През това време почистете и нарежете лука на полумесеци, в рецептата се употребява червен, в случай че имате ползвайте него, аз употребих кромид. Изпържените кюфтенца извадете и сложете в паница с хартия, с цел да се отцеди мазнината.

В същия тиган сложете лука, запържете до омекване, прибавете сол, мащерка, меда и сипете лъжица балсамов оцет. Разбъркайте и гответе 5 мин до изпаряване на течността. Добавете кюфтенцата, разбъркайте и махнете от котлона. Поднесете със пресен магданоз или кориандър.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР