Този скандал ми изглежда като целенасочена кампания от страна на

...
Този скандал ми изглежда като целенасочена кампания от страна на
Коментари Харесай

Манолова: Борисов отново влиза в ролята на охранител, но този път...

Този скандал ми наподобява като целенасочена акция от страна на Борисов и ГЕРБ да разколебае хората, да унищожи доверието в машинното гласоподаване и да откаже хората да отидат да гласоподават. Това е комфортно за партиите на статуквото, най-добре би било за Борисов да отидат да гласоподават единствено платените му орди.

Малко пресилена и изкуствена ми наподобява тази експанзия на Бойко против " Сиела Норма ", тъй като да не забравяме, че " Сиела " беше определена от предходната ЦИК, в която доминираше той и ГЕРБ. Това си беше ЦИК на ГЕРБ ", сподели пред Bulgaria ON AIR съпредседателят на " Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова.

Тя напомни, че " Сиела Норма " доставя машини още от 2014 година.

" Като омбудсман съм правила следствия, наемът на машините беше съвсем, колкото цената на машините. Тези 400 и няколко машини са публично импортирани. Това не е някакъв незаконен импорт. Това не е артикул, за който не се знае. Борисов се осведомява от своите представители в ЦИК.

Забелязвате ли, че дискредитирането на машините е акция на ГЕРБ, която стартира още преди седмици. Те, дружно с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия произнесоха решение, с което да накарат всички секции да броят разписките, безусловно без всевъзможни причини. Какъв е смисълът от машинното гласоподаване, в случай че отново партийните представители в изборните комисии ще регистрират вота? Слава Богу, ние осъдихме ЦИК през Върховен административен съд ", добави Манолова.

Според нея хората би трябвало да бъдат спокойни и да схванат, че машините имат програмен продукт, който е сертифициран.

" Той е запечатан, одитиран, има софтуерен ключ, който се пази в ЦИК. Няма по какъв начин, каквото и да е друга машина, да бъде включена в изборите, тъй като три институции са ги сертифицирали. Ясно е, че тук би трябвало да се навива пружината, че някой ще вземе изборите на Борисов.

Единствените избори, които той е изгубил през последните 12 години, са тъкмо тези, които бяха със 100% машинно гласоподаване.
Защото подмяната на протоколи, надписването, операциите няма по какъв начин да се случи. На машината няма по какъв начин да ѝ дадеш 50 лева, с цел да ти регистрира един глас от горната страна. Няма по какъв начин да я заплашиш, няма по какъв начин да я рекетираш ", безапелационна е Мая Манолова.

Тя счита, че на Борисов към този момент никой не му има вяра.

" Това са неистини, неистини. Това е човек, който към този момент е наясно, че изпада от властта и че повече няма по какъв начин да бъде министър председател. И поради това цялото му изпитание е концентрирано върху това да има задоволително въздействие, с цел да опази парите си и парите на близкия си кръг. Той още веднъж влиза в ролята на охранител, само че този път на благосъстоянието, което е насъбрано през последните 12 години.

" Автомагистрали " имат 50 служащия и 20 строителни инженери, и 5 багера. Как те строят 100 и няколко км автомагистрали? Всичко това е превъзлагано незаконно, незаконно, на неразбираеми цени. Как може законно да преведеш 80 млн. лева предплатено за един обект и 60 млн. лева от тези пари да ги изтеглиш кеш ", попита Манолова.

Съпредседателят на " Изправи се БГ! Ние идваме! " е на мнение, че Бойко Рашков би трябвало да влезе и в Комисията за финансов контрол. Тя добави, че виждат сътрудник в лицето на " Демократична България " и " Продължаваме промяната ".

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР