Този пататник на Мира Добрева е в същност голяма вкусотия

...
Този пататник на Мира Добрева е в същност голяма вкусотия
Коментари Харесай

Специалитетът на Мира Добрева за заети дами, става толкова бързо, че докато се обърнете и вече е готов

Този пататник на Мира Добрева е в същина огромна вкусотия

Предлагаме ви една рецепта за пататник, само че на Мира Добрева, която е луда по родопските специалитети. Прави се елементарно и е доста бърз, което го прави съвършен за всеки работещ човек.

Пататник – знамение, фактически става доста апетитен

Трябват ни шест броя кори за баница – подготвени, шест картофа, една глава лук, две яйца, две топки фиде, сол на усет, микс от разнообразни пипери, една лъжичка джоджен, 75 грама масло, олио за намазване, 200 грама сирене.

Първо намазваме с олио една тавичка и посоляваме леко, с цел да не стои безвкусна кората.

После слагаме четири от корите, които наложително е належащо да излизат отвън тавата.Картофите ги настъргваме хубаво и ги изстискваме от непотребната вода, а след това ги слагаме в една купа. Смесваме ги с малко сол, ситно нарязания лук, миксът от пипери, яйцата, натрошеното сирене, натрошеното фиде и джоджена.

Хубаво разбъркваме всичко това и след това по малко започваме да го слагаме върху корите за баницата, които към този момент са в тавата ни. Не го слагайте едновременно, с цел да не се степа след това пататникът. Отгоре слагаме късчета от маслото и най-после покриваме с останалите две кори за баница.

Когато ги сложим, завиваме пататника със стърчащите краища на долните кори, с цел да се затвори добре отвред. Намазваме леко с олио и го слагаме да се запече, само че единствено на долния реотан, до момента в който се зачерви.

После се обръща от другата страна като си оказваме помощ с по-голяма тава и по този начин се запича и оттова. Мира Добрева твърди, че тайната на неповторимия усет на този пататник не е къде да е, а във фидето, написа topactualno.com. И несъмнено, в любовта, с която се подготвя.

Много апетитен става този пататник в действителност, тъй като ние към този момент не устискахме и го опитахме. Определено ще си го създадем още веднъж и то доста скоро. Дано да хареса и на вас!

Пожелаваме ви да си го хапнете с кеф и да ви е доста вкусно на всички!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР