Този четвъртък семейството на актьора Брус Уилис обяви, че той

...
Този четвъртък семейството на актьора Брус Уилис обяви, че той
Коментари Харесай

Брус Уилис напусна сцената заради афазия: Може ли болестта да е предизвикана от екшън сцените?


Този четвъртък фамилията на артиста Брус Уилис разгласи, че той се отдръпва вечно от работата си в киното. Причината е тип деменция наречена афазся.

Брус Уилис е от актьорите, с които екшън жанрът се трансформира в представление. Кариерата му стартира в средата на 80-те с присъединяване в ТВ стратегии до първото издание на " Умирай мъчно ".

Въпреки шегичките, че е коледен екшън артист, той се потвърждава в по-мащабните продукции като " Криминале " на Тарантино и " Армагедон " на Майкъл Бей. Кариерата му търпи бурно и мултимилионерско развиване до този четвъртък.

На 31 март най-голямата щерка на артиста - Румър Уилис разгласи в своя „ Инстаграм “ профил, че Брус приключва своята кариера заради афазия.

Според доцент Калпачки афазията може да е разследване и на когнитивен спад по две аргументи.

„ Дегенеративната деменция, Алцхаймер и другата е съдова деменция, отново въз основа на голям брой дългогодишно протичали, дребни лакунарни инсулти “, изясни доцент доктор Росен Калпакчиев, шеф клиника по нервни заболявания в УМБАЛ " Света Анна ".

Оказва се, че човек може да премине през този тип инсулти, без да осъзнава, че ги претърпява.

„ Ако някой тръгне да обстрелва със снаряди София. Представете си, че се поразят всички улички в Лозенец. Това няма да повлияе на градския превоз съществено, тъй като огромните артерии са окей. Това е и резултатът от дребните инсулти. Някъде скрито има провали, само че те са в зони, които мозъкът може да компенсира “, изясни специалистът.



В един миг доста наподобява на количествените промени минават в качествени по този механизъм, стартира да има проблеми, които назоваваме афазия.

" Там има детайл на това, че доста дълго време може да компенсира един човек, тъй като той не е изправен пред някакви супер комплицирани задания всекидневно. Нали, той се приготвя за дадена роля, нещо друго, има цялостен екип, там са му подсказвали му, слагали са му слушалки. Дълго време компенсираш и внезапно казваш: Не мога ", изяснява Калпакчиев.

Множество спекулации настояват, че екшън сцените са причина за афазията на Брус Уилис.

От голям брой удари, по-скоро пострадва вътрешността на мозъка, който по-скоро дава отговор за координацията и плавността на придвижванията. Азбучен образец е Мохамед Али, който в действителност разви паркинсонов синдром от удар, споделя още експертът.

" Афазия може да се получи от контузия, само че в действителност, би трябвало да ви ударя в зоната, в която се ражда говорът. И тогава се получава един характерен кръвоизлив, който, в случай че неврохирурзите не го излекуват, може да резултира в афазия. По-скоро от хронична контузия, мъчно можеш да загубиш диалект ", прибавя Калпакчиев.

Според него Брус Уилис страда от по-различна форма на признака - амнестична афазия: „ Това е по-особена афазия, когато в действителност става дума за по-глобално страдалчество на мозъка, дългогодишно, когато просто човек не може номинативно да се сети, да каже съответната дума. “

В идващите години Брус Уилис ще се нуждае от по-внимателно другарство в своето обграждане. Бавното говорене и посещаването на терапевт може да облекчат, само че не и да заличат афазията му. Баща на пет деца и с два брака досега, той остава вечно в сърцата на своите почитатели.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР