НАЙРОБИ, Кения (АП) — Въздействието на бедствените дъждове, които удариха

...
НАЙРОБИ, Кения (АП) — Въздействието на бедствените дъждове, които удариха
Коментари Харесай

Изменението на климата и бързата урбанизация влошиха въздействието на източноафриканските дъждове, твърдят учени

НАЙРОБИ, Кения (АП) — Въздействието на бедствените дъждове, които удариха Източна Африка от март до май, беше засилено от композиция от изменение на климата и бърз напредък на градските региони, сподели интернационален екип от учени по климата в изследване, оповестено в петък.

Констатациите идват от World Weather Attribution, група учени, които проучват дали и доколко провокираната от индивида смяна на климата е трансформирала вероятността и мащаба на рискови метеорологични феномени.

The проливни дъждове предизвикаха наводнения, които убиха стотици хора, разместиха хиляди други, убиха хиляди добитък и унищожиха хиляди акри посеви.

За да преценяват по какъв начин породеният от индивида климат може да е повлиял на наводненията, откривателите проучиха времето симулации на данни и климатични модели, с цел да сравните по какъв начин тези типове събития са се трансформирали сред днешния климат и по-хладния прединдустриалния климат. Те се концентрираха върху райони, където въздействията бяха най-тежки, в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР