Toyota представи петото поколение на един от най-мразените и едновременно

...
Toyota представи петото поколение на един от най-мразените и едновременно
Коментари Харесай

Toyota представи новия Prius с промени във всички аспекти

Toyota показа петото потомство на един от най-мразените и по едно и също време най-обичаните си модели – Prius. Екологичният модел дебютира в Япония, а напълно скоро се чака да забележим и световната версия на plug-in хибрида, която ще се продава в Съединени американски щати и Европа. Новият Prius е изменен в безусловно всички аспекти, в това число дизайна, технологиите и мястото в интериора.



Обновеният модел разчита на второто потомство TNGA платформа на Toyota с „ макферсон “ начело и окачване с двойни накрайници в задната част. От Toyota споделят, че по този метод са постигнали по-добър надзор над колата, както и по-добра непоклатимост при шофиране в права линия.



Задвижването в Япония е поверено на две конфигурации, първата комбинира 2.0-литров четирицилиндов мотор, електромотор и батерия, която доставя 220 конски сили. От Toyota споделят, че тази настройка дава до 50% повече пробег единствено на ток, само че без да загатват точни числа. Вторият вид комбинира 1.8-литров или 2.0-литров бензинов мотор с хибридната Toyota Series Parallel System, генерирайки 193 конски сили. Тук може да бъде поръчана и система за задвижване на четирите колела.



Новият дизайн е заимстван от електрическите модели на марката с тънки светлини в предната част и изваян профил. Задницата също залага на тънки LED линии за стоповете, също със стилни детайли, част от които в пиано лак.

Интериорът също е сходен на този в електрическите модели на марката с дребен изнесен екран пред лидера и по-голям 12.3-инчов екран в междинната част на таблото. Под него са изнесени бързи контроли за климатичната система, а под тях виждаме и относително общоприет комутатор за скоростите.



Новият Prius разполага и със слънчева система за зареждане, която съгласно Toyota може да добави до 1250 километра всяка година. Енергията се генерира, когато автомобилът е паркиран и може да бъде употребена за зареждане на батерията или за други функционалности на автомобила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР