Товарният кораб, който се запали в Атлантическия океан, докато транспортираше

...
Товарният кораб, който се запали в Атлантическия океан, докато транспортираше
Коментари Харесай

Потъна горящият кораб носещ 4000 коли на групата Volkswagen

Товарният транспортен съд, който се възпламени в Атлантическия океан, до момента в който транспортираше към 4000 транспортни средства на Volkswagen Group за Съединени американски щати, потъна макар напъните за изтеглянето му на безвредно място. Felicity Ace е потопен на 220 морски благи от брега на португалските Азорски острови към 9 часа сутринта локално време тази заран, откакто е ударен от талази и се е наклонил на 45 градуса на десния си ръб.

На борда на товарния транспортен съд имаше коли на VW Group отс марките VW, Porsche, Audi, Bentley и Lamborghini на кораба, когато пожарът избухна на 16 февруари на път за Роуд Айлънд от немското пристанище Емден. Пожарът продължи повече от седмица, откакто екипажът на кораба плаващ под флага на Панама бе евакуиран а съдът бе оставен да плава свободно.

Ето и приблизителния брой транспортни средства на борда по марки- Audi 1900, Porsche 1100, Volkswagen 500, Bentley189 и Lamborgini 85. Щетите от загубата на колите се покриват от застраховка, заяви автомобилният производител предходната седмица.

В прогноза, която предполагаше, че всички транспортни средства ще бъдат изгубени, компанията за моделиране на риска Russell Group предходната седмица пресметна, че случаят може да коства на автомобилния производител най-малко 155 милиона $. На борда на кораба има артикули на стойност към 438 милиона $, от които 401 милиона $ са колите.

Спасителни кораби, съпътстващи транспортното средство, са в региона, с цел да следят обстановката и наподобява, че към момента няма замърсяване с нефт.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР