Това заяви пред Българското национално радио бившият депутат от „Изправи

...
Това заяви пред Българското национално радио бившият депутат от „Изправи
Коментари Харесай

Капон: Как толкова години не можем да пенсионираме ДС?

Това съобщи пред Българското национално радио някогашният народен представител от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мария Капон.

Тя попита каква политика към Северна Македония биха провеждали тези хора от Държавна сигурност, които бяха назначени в Министерството на външните работи, само че по-късно министър Теодора Генчовска ги освободи след диалог с премиера Кирил Петков:

„ В Министерство на външните работи има млади дипломати, образовани в целия свят. Всеки млад посланик знае, че споделената история и споделеното бъдеще е нашият късмет “.

Във връзка с разпределението на министерствата сред партиите в ръководещата коалиция тя изрече мнение, че в парламентарна република не може да има „ феодално парцелиране “, каквато вкараха в държавното управление на Петков: „ Това е неточност и се вижда в назначенията на втория ешелон и най-вероятно ще се вижда в идващите месеци от грешките, които ще вършат “.

Според нея е значимо да се възвърне доверието към системата, с цел да се промени настройката на хората към имунизирането.

Мария Капон акцентира, че огромните доходи в страната не са от събираемост от висок растеж на стопанската система, а от инфлационни Данък добавена стойност и акцизи: „ Въобще няма какво да гледаме тези пари, те би трябвало да отидат за обезщетения “.

Тя моли да се даде добавка от 120 лв. на пенсионерите и за месеците януари, февруари и март.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР