Това става след сигнал на омбудсманаПрокуратурата отменя незаконни наредби за

...
Това става след сигнал на омбудсманаПрокуратурата отменя незаконни наредби за
Коментари Харесай

Прокуратурата отменя незаконни наредби за такса смет в три общини

Това става след сигнал на омбудсмана

Прокуратурата анулира противозаконни наредби за такса боклук в някои общини, а това става след сигнал на омбудсмана до Върховната административна прокуратура (ВАП) и следващо решение.

"В институцията на омбудсмана е постъпило писмо от ВАП, с което осведоми, че по сигнал от 23 март т.г. е формирана кореспонденция и са подхванати "незабавни дейности " за анулацията на незаконосъобразни текстове в няколко общински наредби за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги в раздел "Такса за битови боклуци ", оповестяват от пресцентъра на омбудсмана.

Диана Ковачева сезира прокуратурата след инспекция в общинските наредби на Видин, Несебър, Долна Митрополия по отношение на декларациите за освобождение от заплащане на такса битови боклуци, когато парцелът не се употребява.

Повод за инспекцията и сезирането на ВАП са тъжби на пострадали притежатели на парцели от община Видин, които алармирали омбудсмана, че им се отхвърля банкет на заявления, подадени след 31 октомври 2021 година, с мотив, че са осъществени промени в нормативната уредба.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР