Това ще стане, ако се приеме предложението ни и зависи

...
Това ще стане, ако се приеме предложението ни и зависи
Коментари Харесай

Между 50 и 70 стотинки за литър ще е помощта за горивата

Това ще стане, в случай че се одобри предлагането ни и зависи по какъв начин ще се изземва облагата на фирмите, изясни Никола Стоянов

Ако се одобри предлагането ни, може да се усили 2-3 пъти помощта за горивата, само че това зависи от резултатите на фирмите в бранша и по какъв начин тъкмо ще бъде признато изземването на свръхпечалбата им, сподели в „ Тази заран “ по бТВ служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

След като водещият Златимир Йочев пресметна, че става въпрос за 0,50-0,70 лв., той удостовери и сподели, че това е допустимо. 

„ Водим договаряния с Лукойл и горивата малко поевтиняха. Сега са под 3 лв.. Не чакам повишаване на цените “, съобщи министърът. 

Той посочи, че парите за помощта няма да са от бюджета, само че на въпроса по кое време изтича държавната отстъпка от 25 стотинки за литър бензин той отговори, че тя не е закрепена за съответна дата, а е до консумиране на сумата.

Тя е към края и допускам, че до края на месеца парите ще бъдат изчерпани, разясни Стоянов. 

Ако се забрани износа на артикули от бургаската рафинерия, тя или би трябвало да спре да работи, или цените ще би трябвало да станат двойно по-високи, разяснява той.

„ Основна цел на служебното държавно управление бе да се оправи с високата инфлация и растящите цени. Първият фокус бе върху енергоизточниците. Вече и формалната статистика за октомври демонстрира, че наклонността се обръща и инфлацията спада. Сега се опитваме да затвърдим тези резултати, обръщайки внимание и на други браншове. Единият от тях е за дървения материал “, съобщи министърът. 

„ Двойно са скочили цените на дървата за огрев, а в това време огромни задгранични вложители обмислят да се изтеглят от България тъй като нямало първични материали, с цел да работят. Заради това направих кръгла маса при мен през вчерашния ден, канейки всички участници в бранша “, добави той.

„ Със заповед на някогашен министър е понижен дърводобива. 2-3 пъти обаче е нараснало търсенето на дърва за огрев. Предприемаме ограничения “, твърди Стоянов.

Чуждестранни вложители настояват, че България е изостанала и равнището е от преди Втората международна война, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР