То ще осигури по-големи възможности на младите хора, които имат

...
То ще осигури по-големи възможности на младите хора, които имат
Коментари Харесай

Бургас е безспорен лидер в просветата! Кметът подписа споразумение и с Университета по архитектура, строителство и геодезия

То ще обезпечи по-големи благоприятни условия на младежите, които имат предпочитание да се развиват в сферата

Община Бургас подписа съглашение с Университета по архитектура, строителство и геодезия. То ще обезпечи по-големи благоприятни условия на младежите, които имат предпочитание да се развиват в областта на архитектурата, строителството и геодезията. Сътрудничеството сред Университета и Общината ще способства и за по-доброто партньорство сред бизнес, университетски среди и общинска администрация при реализацията на огромните планове на Бургас.
В заложените в документа цели се планува УАСГ да подкрепя Община Бургас посредством даване на проучвателен опит и експертен капацитет за решение на проблеми в региона на градоустройството, в това число обезпечаване на квалифицирани фрагменти за посочените потребности.
От своя страна Общината ще спомага на висшето учебно заведение посредством даването на проблеми от практиката за потребностите на образованието, както и за образуване на студентски практики в Бургас. Целта е по този метод да се резервира и развива българското висше техническо обучение, с цел да се приготвят експерти с нужните познания, умения и подготовка за сполучлива професионална реализация за потребностите на обществения и частния бранш.
Двете институции се споразумяха и за взаимно образуване на  обучения за показване на положителни практики и нововъведения в архитектурата и строителството. 
„ Връзката с образованието и партньорството с академичната общественост постоянно са били значим приоритет за Община Бургас. Само посредством взаимното съдействие с научните среди ние можем да прилагаме новаторски решения за възстановяване на градската среда, реализирането на значими инфраструктурни и обществени планове, както и да надграждаме това, което сме постигнали “, сподели кметът Димитър Николов.   
„ Подписването на актуалното съглашение с Община Бургас е доста значимо за нас, защото ще си сътрудничим с администрация, натрупала богат опит в създаването и реализирането на планове, които задават нов небосвод за модерното развиване на града. Обмяната на опит ще бъде извънредно потребна и за двете страни, като в това време ще реализираме и доста по-висока подготовка на нашите фрагменти, което ще е от огромна изгода и за развиването на бизнеса и локалната стопанска система. “, съобщи ректорът на УАСГ доцент доктор арх. Гичка Кутова.

Община Бургас и УАСГ ще си сътрудничат още при осъществяване на изследвания, разбори, научни проучвания и експертни задания.
Споразумението е значима крачка към разкриването на филиал на висшето учебно заведение в морския град или център за продължаващо образование и преквалификация. Двете страни ще правят още продан на профилирана информация и експертно познание.
Партньорство ще има и при осъществяване на взаимно образование на студенти в УАСГ, квалификационни курсове, продължаващо образование, в това число при подготовка на дипломни работи, докторантури, специализации. Ще се подкрепя провеждането на студентски стажове и практики в действителна работна среда, организирането на взаимни семинари, конференции и работни срещи в региона на благоустройството и районното развиване. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР