Това съобщи пред журналисти Георги Божев, директор на приюта за

...
Това съобщи пред журналисти Георги Божев, директор на приюта за
Коментари Харесай

Община похарчи 82 000 лв. за спасени питбули

Това заяви пред публицисти Георги Божев, шеф на приюта за бездомни кучета в Пловдив, представен от „ Фокус”.

„ Това е близо една четвърт от бюджета на целия подслон. Докато не завърши делото, няма по какъв начин да се знае какво ще е решението за тях”, сподели още Божев.

48-годишния някогашен служител на реда Иван Иванов и 23-годишния му наследник Константин са упрекнати за това , че са отглеждали и обучавали за боеве 50 питбула , като животните били на друга възраст и с друг пол. За развъждането на кучетата били употребявани и характерни подготвителни схеми. Освен това били третирани с лекарства и препарати за увеличение на мускулната маса и мощ, като да вземем за пример „ метан “, „ тестостерон “ и „ декадурабулин “.

От 1000 до 2000 лв. са залагали пловдивчани за боевете с питбули, които са се провеждали в хале на ул. "Георги Бенев ".

По думите на Георги Божев положението на животните сега е положително. И защото това са живи материални доказателства, сега, в който се промени здравословното им положение, питбулите се водят на проучване и се поставят грижи за тях.

„ До момента са изхарчени много средства за тях”, призна шефът. С решение на Общинския съвет в Пловдив за едно животно се харчат по 6 лв. дневно. От началото на годината до момента за питбулите са дадени 82 000 лв..

„ Ние сме предявили искания пред съда за тази сума и като минат делата ще се надяваме да се върне”, добави Георги Божев.

В момента питбулите се гледат по няколко в кафези, защото по този начин се усещат по-спокойни. Въпреки това има демонстрация на експанзия посред им, както и към другите животни.

Експертът по делото доцент Красимира Узунова от Тракийския университет в Стара Загора бе безапелационна, че питбулите са били особено обучавани за боеве между тях. По тази причина били доста нападателни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР