Това съобщи главният изпълнителен директор на руската компания Игор Сечин,

...
Това съобщи главният изпълнителен директор на руската компания Игор Сечин,
Коментари Харесай

Герхард Шрьодер ще работи в ”Роснефт” без пари

Това заяви основният изпълнителен шеф на съветската компания Игор Сечин, представен от ТАСС.

Всеки член на Съвета на шефовете получава по 500 000 $ годишно, а ръководителят взима още 50 000 $ в допълнение. Подобни са и сумите, които получават на същите позиции работещите в "Газпром " висши мениджъри. Заплащането на Алексей Милер да вземем за пример публично е 551 000 $ годишно, само че без бонусите в края на годината.

Сумата не е най-високото възнаграждение на върховен управител в Русия. да вземем за пример, шефът на "Уралкалий " Сергей Чемезов получава 1 милион $ публично за година. А ръководителят на съвета на шефовете на "Норникел " взима по 1.12 милиона $ годишно.

Отказът на Шрьодер от възнаграждението не е обвързван със глобите против Русия. Според специалисти, по този начин някогашният канцлер не желае да дава мотив на немски политици да го подлагат на критика, че получава пари от Русия. Известно е и отрицателното мнение на Ангела Меркел при заемането на поста в "Роснефт " от Шрьодер.

Но все пак той не се е отказал от парите, които взима като ръководител на Съвета на шефовете на компанията, която строи "Северен поток-2 " - Nord Stream AG.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР