Това коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Столичния общински

...
Това коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Столичния общински
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Няма да съкращаваме шофьори и ватмани, държавата да се намеси

Това разяснява пред Bulgaria ON AIR ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

И посочи, че близо 40% от налозите на софиянци отиват за прехрана на градския превоз. По думите му това не може да продължава и страната би трябвало да се намеси.

" За София все едно няма държавно управление, тъй като в актуализацията няма нито един лев. В обаян кръг сме - би трябвало да режем линии и да стопираме климатици, или да насочим още пари от инфраструктурата за прехрана на градския превоз ", акцентира ръководителя на СОС.

Той изрично опроверга изказванието, че има дублиращи линии на градския превоз в столицата.

" Над 70% от разписанията в София са към този момент ускорени. С 25% сме нараснали скоростта на градския превоз. Изградихме новата билет система, имаме видеокамери във всяко транспортно средство, изкуствен интелект брои пасажерите. Прави се разбор и се разреждат линиите, където няма толкоз пасажери. Не можем да съкратим водачите и ватманите - градският превоз има потребност от водачите и хората, които поддържат транспортните средства ", изясни Георгиев.

Той очерта два големи казуса - финансов и екологичен. Всички ще се качат на колите си, в случай че линии бъдат спирани или разреждани, сигнализира ръководителят на СОС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР