Това, което обединява носителите на Нобелова награда, композиторите на класическа

...
Това, което обединява носителите на Нобелова награда, композиторите на класическа
Коментари Харесай

Първородните деца са по-умни

Това, което сплотява носителите на Нобелова премия, композиторите на класическа музика и психолозите е нещо доста извънредно – те са първородните деца.

Петдесет % от мъжете, които се занимават с просвета, са първородни синове. Първородният наследник или щерка получават, в множеството случаи, повече финансови запаси за образованието си.

Първородното дете се храни по-добре от родителите и по отношение на него се съблюдават по-високи хигиенични привички, до момента в който е още бебе. При идващото дете в фамилията родителите стават малко по-небрежни.

Първородните деца се считат от родителите си за техни правилни компаньони, по тази причина те са на мнение, че върху плещите ми би трябвало да легне по-голямо задължение, в сравнение с върху второто и третото дете.

 Първородните деца са по-умни

Второто дете нормално се изявява доста сполучливо на креативното занятие. Смята се, че съществуват два вида разсъдък – те се назовават течен и кристализиращ.

Течният разсъдък може да разсъждава и да взема решение проблемите, без значение от равнището на обучение, а кристализиращият е разсъдък, получен с помощта на опита и образованието.

Смята се също по този начин, че интелектът се развива при възстановяване на храненето и приемането на по-качествени артикули, които доставят мозъка с нужните му субстанции.

Друг метод за развиване на интелекта е благодарение на гмуркане под вода. Ако съумеете да задържате дълго време дишането си под вода, мозъкът ви се развива по-бързо.

При подводното плуване количеството на въглеродния двуокис в кръвта се усилва. В мозъка нахлуват сигнали, че кислородът дефицита. Артериите, които доставят с кръв главата, стартират да обезпечават на мозъка богата, наситена с О2 кръв.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР