Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на

...
Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на
Коментари Харесай

Министър призова за доверие между родители и учители

Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на конференцията "Партньорство учебно заведение - родители - положителни практики и решения ".

Утопия е да имаме вяра, че като сложим камери във всяка стая, ще решим казуса с неналичието на доверие, а в действителност ще го задълбочим, разяснява министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Затова през днешния ден ми се желае посланието към родителите да бъде - "да имаме вяра на учителите ", тъй като като общество най-вече разчитаме на учителите, сподели министър Вълчев и означи, че приказва и като родител.

Разчитаме на учителите да възпитават децата ни, да ги научат на познания и да се оправят с експанзията, добави той.

"Трябва да накараме обществото и родителите да имат вяра на учителите, без това доверие няма да има положително обучение и няма да успеем да възпитаваме децата ни ", съобщи просветителният министър.

Той напомни, че нашите прадеди доста са вярвали на учителите, тъй като са знаели, че по този начин е вярно.

Министър Вълчев насочи и обръщение към учителите - да не пестят изпитание да си взаимодействат с родителите, да им изясняват и ги осведомят какво вършат, да се вслушват в упреците им, да ги привлекат като съдружници в дилемите на учебното заведение.

Общата ни задача, като родители и учители, е да създадем децата положителни хора, а по този метод - и обществото по-добро. За да осъществим тази задача, би трябвало да си приказваме, да си имаме вяра и да работим дружно, сподели министър Вълчев.

Мнението ми, допускам и освен моето, е, че един от проблемите на нашето общество и на актуалното общество, е диалогът, и то позитивният диалог за бъдещето. За да има позитивен диалог, обаче би трябвало да има доверие, означи той.

В МОН не можем да променим родителите, само че можем да подобрим работата на просветителните институции, можем да създадем по този начин, че фамилията и учебното заведение да си приказват.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР