Лидерите на Русия и Северна Корея Владимир Путин и Ким

...
Лидерите на Русия и Северна Корея Владимир Путин и Ким
Коментари Харесай

Западният печат: Съюзът между Путин и Ким става все по-пристенителен

Лидерите на Русия и Северна Корея Владимир Путин и Ким Чен-ун започнаха договаряния за усилване на военните връзки, след огромна гала по посрещането на съветския президент в Корейската народнодемократична република, написа английският в. " Телеграф ", представен от Българска телеграфна агенция.

Хиляди хора се събраха по улиците на Пхенян, като тълпите развяваха съветски и севернокорейски флагове, до момента в който автомобилният конвой на Путин преминаваше през Пхенян. С церемонията на площад " Ким Ир-сен ", към обяд локалното време, беше поставено началото на серия събития, в това число галаконцерт и държавен банкет. Общо двамата водачи ще прекарат дружно 9 часа.

Путин и Ким са двама властнически водачи, обединени от войната, обобщава в. " Ню Йорк таймс ". Необходимостта от муниции, които да употребява в Украйна, принуждава съветския президент да задълбочава връзките си със Северна Корея, в съюз, пораждащ терзания на Запад.

Това е първото посещаване на Путин в Северна Корея от 24 години насам, отбелязва португалският в. " Ешпресо ". То се организира, откакто севернокорейският деспот Ким Чен-ун посети източните райони на Русия.

" Взаимоизгодно съглашение сред двама бандити ", гласи заглавието на публикация на френския в. " Депеш " за визитата на съветския президент в Пхенян.

Двамата водачи са към този момент неразделни, отбелязва френското издание, като напомня, че те се срещнаха единствено преди 9 месеца във Владивосток. След издаването на заповед за арест против Путин от Международния углавен съд, той към този момент не може да върви, където желае, рискувайки да бъде задържан. Но също като Иран и Китай, Северна Корея не признава престижа на МНС, тъй че може да посрещне съветския президент с отворени прегръдки.

Преди да дойде в Пхенян, Путин към този момент благодари на режима на Ким Чен-ун, че " поддържа твърдо " водената от Русия атака на територията на Украйна. Помощ, която се показва в изпращането на муниции - а наскоро Пентагонът упрекна Москва, че е употребила и севернокорейски балистични ракети.

" Депеш " цитира и ген. Жером Пелистранди, основен редактор на " Дефанс насионал ", който отбелязва, че във връзка с боеприпасите с диаметър 122 и 152 мм " запасите на Пхенян са на практика неизчерпаеми. Изгодната цена е обезпечена, от качеството може да има какво да се желае, само че най-малко има количество - и това съответствува идеално с съветската теория, основана на количество, а не на акуратност. Според американците от началото на спора са били трансферирани 1 милион снаряда ".

Това разрешава на Русия да поддържа темпото на артилерийския обстрел и да се концентрира върху производството на танкове и на по-сложни муниции, акцентира генералът, представен от в. " Депеш ".

Путин благодари на Ким Чен-ун за " непрекъснатата и непоклатима поддръжка за съветската политика, в това число по украинското направление " и съобщи, че Москва се бори против империалистическата политика, налагана от Съединени американски щати от десетилетия, написа английският в. " Гардиън ".

От своя страна, севернокорейският водач съобщи в отговор, че връзките сред двете страни " навлизат в интервал на " нов подем ". Той означи ролята на Русия в " поддържането на стратегическия баланс в света " и изрази поддръжка за нахлуването в Украйна.

Пхенян има намерение да ускори " стратегическото съдействие " с Русия, съобщи Ким.

Подготвен е " нов основополагащ документ ", който ще урежда връзките сред Москва и Пхенян, разгласи съветският президент Владимир Путин, представен от френския в. " Монд ". Руският президент акцентира, че Москва и Пхенян са постигнали " забележителен прогрес " в укрепването на двустранните си връзки.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР