Кметът на Благоевград разкри какво е състоянието на парк Ловен

...
</TD
>Кметът на Благоевград разкри какво е състоянието на парк Ловен
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград разкри какво е състоянието на парк Ловен дом и какво предстои да се случи в него

Кметът на Благоевград разкри какво е положението на парк " Ловен дом “ и какво следва да се случи в него, съобщи кореспондент на " Blagoevgrad24.bg “.

В профила си във Фейсбук той написа, че инфраструктурата в парк е мощно износена, само че се поддържа обичайно – чисти се, коси се и се прави постоянно кастрене в главната част на парка. Има кошове и здрава детска площадка. Останалите алеи са по-скоро диви, само че е красиво и прелестно. По вадата тече бистра и хладна вода.

" На Кръста възстановихме 24-часовата защита и параклисът " Св. Дух " към този момент е отворен. Осветлението е единствено в главната част на парка, част от чешмите и фонтаните не работят. Чешмата зад Обсерваторията работи. Кандидатствахме за 100% безплатни европейски пари по Програма " Развитие на районите " за изцяло възобновяване на алеите, осветлението и ВиК мрежата. Ако спечелим финансиране, ще създадем и спомагателни атракциони, с цел да притеглим още интерес към това необикновено красиво място “, добавя той.

Дейността на Обсерваторията също ще бъде обновена, като по стратегия ИНТЕРРЕГ България - Северна Македония са планувани 1 млн. лева за обновяването ѝ. В момента Община Благоевград е на стадий планиране.

" Опитваме се да продадем х. Бор на обществена обмен за непогасени отговорности към общината. Засега оценката е висока и това стопира продажбата, само че сме твърдо решени да си съберем вземанията, като вероятно притеглим вложител, който да съживи мястото. " Ловен дом " е мястото, което навестявам съвсем всяка заран. Щастлив съм, че срещам и други огряни от природата лица. Приятели, посещавайте го по-често, има условия както за възрастните, по този начин и за децата “, написа още градоначалникът.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР