Това каза бившият служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов.Според него

...
Това каза бившият служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов.Според него
Коментари Харесай

Шаламанов: Парламентът закъснява с даването на оръжие за Украйна

Това сподели някогашният длъжностен министър на защитата Велизар Шаламанов.

Според него е значимо в решението да бъдат включени и механизмите за надзор на неговото осъществяване.

" Можем да дадем това, което имаме, а би трябвало да дадем това, което е нужно на Украйна. И това би трябвало да бъде обвързано с приемане на заместваща техника, която може да бъде и техника за българската войска, само че може и да бъде под формата на многонационални сили. Трябва да се започва и процесът на ускорено превъоръжаване на българската войска, който се бави към този момент 20 години ", добави Шаламанов пред Bulgaria ON AIR.

Той счита, че доста е значимо каква е позицията на Народното събрание.

" Лично аз считам, че президентът надвишава в огромна степен пълномощията по Конституция, което би трябвало да е сигнал за политическите сили и Народното събрание да се върнем към духа на Конституцията. Противовъздушната защита се подсигурява и с изтребителите. Вече знаем, че ще дойдат такива от Испания. Ние избираме народни представители, с цел да подсигуряват защитата и свободата на нашата татковина. И също така - България да бъде почитан член в НАТО и Европейски Съюз ", безапелационен е някогашният длъжностен министър.

По думите му отпущането на въоръжена техника за Украйна отпушва други два процеса - за приемане на заместваща техника и за промяна на остарялото въоръжение с ново.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР