”Това е поредният епизод на ескалацията на напрежението в Сирия.

...
”Това е поредният епизод на ескалацията на напрежението в Сирия.
Коментари Харесай

Бивш БГ министър: В Студена война сме! Когато САЩ и Русия започнат да си говорят с ракети, нещата стават непредвидими

”Това е следващият епизод на ескалацията на напрежението в Сирия. Големият проблем е, че точките на борба са доста. Сирия е най-близко до пряк конфликт сред Русия и САЩ”. Това сподели някогашният зам.- министър на външните работи Любомир Кючуков в ефира на предаването ”Денят на живо” по Канал 3.
”Ситуацията е динамична. Това, което се случва в самата Сирия е, че се образуват райони, подвластни на разнообразни въздействия. Турция е значим фактор там и ловко употребява смисъла си”, добави Кючуков.
Според него упованията са Съединени американски щати да нанесе стеснен удар в Сирия. ”Говорим за война, мислим за война, на не приказваме по какъв начин тя може да се предотврати. Никой не приказва за мир! Системата на интернационалното право ерозира”, счита някогашният външен министър. ”Рязко е стеснено полето на дипломация, липсва доверие”, регистрира той.
”В момента сме очевидци на нещо оттатък Студената война. Тогава борбата беше замръзнала, в този момент е динамична”, добави някогашният външен министър.
”Когато Съединени американски щати и Русия стартират да си приказват с ракети, нещата стават непредвидими”, съобщи Кючуков.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден съветските военни резервират правото си да смъкват ракети и да унищожават установките и точките, откъдето са изстреляни при положение на експанзия на Съединени американски щати против Сирия. Това предизвести

Посланикът на Русия в Ливан Александър Засипкин съобщи, че съветските военни резервират правото си да смъкват ракети и да унищожават установките и точките, откъдето са изстреляни при положение на експанзия на Съединени американски щати против Сирия.

Малко по-късно пък американският президент Доналд Тръмп изригна с думите: Приготви се, Русия, тъй като те ще дойдат, хубави и нови и " умни " .

Непосредствено по-късно американският мозъчен " Стратфор " уточни базите в Сирия, които са на мушката на Съединени американски щати .

Кючуков предвижда, че възможен удар на Съединени американски щати в Сирия е евентуално да бъде там, където се допуска, че има химично оръжие или логистични центрове, от където то се доставя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР