Тошко Йорданов и Ива Митева подложиха на тежки критики проектозакона

...
Тошко Йорданов и Ива Митева подложиха на тежки критики проектозакона
Коментари Харесай

Тошко Йорданов предупреди евентуалните предатели в ИТН, че умират сами

Тошко Йорданов и Ива Митева подложиха на тежки рецензии проектозакона за промени в КПКОНПИ, като упрекнаха " Продължаваме промяната " в блян да " основат втора прокуратура със личен прокурор, който може да прави каквото си желае ".

Йорданов вкара конспирация сред премиера Кирил Петков и президента Румен Радев, като разгласи, че Петков му споделил по какъв начин " не има вяра на службите, тъй като шефовете им не са мои, а са на президента ", по тази причина имал потребност от " паралелна прокуратура ".

" Казах му, че това ще е доста кофти, тъй като разликата сред нас и ГЕРБ ще е никаква. ГЕРБ и Движение за права и свободи си направиха Гешев с тотлана власт, мачкат всички. Протестирахме и скачахме като малоумни по площадите против този модел. Наш " Гешев " би правил същото ", сподели още Йорданов.

Той не отхвърли, че предлагането на Има Такъв Народ е комисията да взема решения единствено с цялостен консенсус сред представителите на четирите партии - т.е. в случай че една от тях приложи " несъгласие ", няма по какъв начин да се стартира развой на следствие или запор на имущество.

Мотивът на Йорданов: " Да се избегне една политическа мощ да желае почистване на политически сметки с опозиционери ".

Ива Митева упрекна създателите на законопроекта в това, че са " преписали 90% от настоящия закон с грешките ", вместо да го подобрят.

В последна сметка тя се разгласи твърдо срещу главната смяна - основаването на проверяващ контрольор в КПКОНПИ - и вместо това прикани разпадащата се коалиция " да откри болшинство и да реформира самата конституция в частта за правосъдната система " - обречена идея на фона на неспособността на ръководещите да стиковат даже между тях съществени политически ходове.

В същото време Митева отхвърли рецензиите на Петков за това, че Има Такъв Народ бави и блокира разискването на плана, като сподели, че са почнали да го преглеждат всъщност от 24 май, с месеци пауза сред първия диалог по тематиката.

Тошко Йорданов удостовери, че най-малко четирима членове на ПГ на Има Такъв Народ са получили покана за диалог с Кирил Петков, който търси метод да резервира парламентарната поддръжка макар хода на Слави Трифонов.

Един от тях - Кирил Симеонов - описа пред медиите, че е провел къс диалог по покана на Петков, в който не са му предлагани пари или постове, а министър председателят го е призовал да премисли позицията на партията и да не позволява хвърлянето на страната в безпорядък. Симеонов твърди, че остава предан на партийната линия за овакантяване на обединението и събаряне на доверието от Петков и Политическа партия.

Йорданов насочи завоалирана опасност към възможните членове на групата, които биха се съгласили да крепят кабинет на малцинството.

" Теоретично е допустимо на някой да му се желае да си купи фабрика на 9 септември. Може да има някой изменник, само че предателите умират сами тъй като никой не желае да приказва и да живее с тях. Позорът, който ще си лепне на челото, си е негов избор. Аз се колебая, само че не мога да се закълна ", бяха думите му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР